Wens Berget Lewis vroegtijdig vervuld

De wens van Berget Lewis om op te treden in het Concertgebouw gaat zaterdagnacht in vervulling. “Ik dacht, misschien lukt het een keer als ik 50 ben of zo.”

De wens van Berget Lewis om op te treden in het Concertgebouw gaat zaterdagnacht in vervulling. “Ik dacht, misschien lukt het een keer als ik 50 ben of zo”, vertelt de 42-jarige zangeres aan Novum Nieuws. Ze geeft van zaterdag op zondag een nachtconcert in het gebouw aan het Museumplein in Amsterdam.

“In mijn jeugd trad Jackson 5 daar op,” herinnert Lewis zich. “Ik wist toen nog niet dat ik kon zingen, maar dacht toen al: wat zou het geweldig zijn om daar te staan.” Artiesten als Aretha Franklin en Miles Davis gingen haar voor met nachtelijke optredens in het Concertgebouw.

Lewis heeft niet het gevoel dat ze met het concert in hun voetsporen treedt. “Ik ben gewoon een nuchtere Hollandse vrouw en ik vind het natuurlijk super dat ik het optreden mag doen, maar dat zijn natuurlijk grote artiesten.”

Het thema van het nachtconcert is Strange Fruit, naar het bekende protestnummer van Billie Holiday. “Het is een reis door de zwartemuziekgeschiedenis die begon bij de slaven op de katoenvelden”, zegt Lewis, die nummers van artiesten als Franklin, The Staple Singers en Sly and the Family Stone ten gehore gaat brengen.

De 42-jarige zangeres heeft bewogen maanden achter de rug. “Een scheiding heeft natuurlijk tijd nodig”, vertelt Lewis. Het huwelijk strandde begin van het jaar en heeft veel aan haar werk. “Ik voel me elke dag een beetje beter en dankzij muziek voel ik me sterk”, vertelt ze. Lewis toert vanaf september door het land met de musical Dreamgirls. ​ ​

[NOVUM]