‘Gevaarlijke’ stunts Fast & Furious 7 geschrapt

De makers van Fast & Furious 7 hebben op het laatste moment afgezien van een scène met autoraces. De stunts zouden te gevaarlijk zijn, oordeelde de producent.

De makers van de actiefilm Fast & Furious 7 hebben op het laatste moment afgezien van een scène met autoraces. De stunts in de racescène zouden te gevaarlijk zijn, oordeelde de producent. Ze konden zich na de dood van hoofdrolspeler Paul Walker geen ongeluk permitteren, zeggen bronnen tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Walker overleed in november toen de auto waarin hij bijrijder was met veel te hoge snelheid van de weg reed en tegen een betonnen paal en twee bomen crashte. Zijn lichaam was door verbranding onherkenbaar geworden en hij kon alleen worden geïdentificeerd aan de hand van zijn tanden. De opnames van Fast & Furious 7 werden voor onbepaalde tijd stilgelegd. De nog resterende scènes met Walker werden afgemaakt met computeranimaties met zijn twee broers als stand-ins.

De dodemansrit van Walker was geen onderdeel van de filmopnames, maar sindsdien wordt er toch met andere ogen gekeken naar de Fast & Furious-films, waarbij het juist draait om doldrieste autostunts en snelle achtervolgingen. Hoe dan ook willen de makers koste wat kost een crash op de set voorkomen. Een nieuw ongeval, en zeker een met fatale afloop, zou waarschijnlijk het einde betekenen van de hele filmreeks, die wereldwijd tot nu toe goed was voor 2,3 miljard dollar.

De geschrapte scène omvatte een race tussen twee wagens, waaronder een omgebouwde gele Chevelle die met zijn voorwielen van de grond komt, tot luid gejuich van de omstanders. Een soortgelijke scène was ook te zien in de eerste Fast & Furious uit 2001.

De stunts waren de afgelopen dagen meermaals gerepeteerd, en ook enkele hoofdrolspelers als Vin Diesel waren op de set aanwezig. Op het laatste moment besloot producent Universal de scène echter af te blazen vanwege te grote risico’s. De opnames van Fast & Furious 7 zijn hiermee officieel afgerond. De film verschijnt in april in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]