Nieuw seizoen van KRO’s Liefs Uit…start eind augustus

Het vierde seizoen van het KRO-programma Liefs Uit… met Yvon Jaspers start op donderdag 28 augustus op Nederland 1. Dan volgt Jaspers acht verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen.

Na maanden of soms zelfs jaren bezig te zijn geweest met de verblijfspapieren verwelkomen Fabian, Marlisa, Eva, Jeroen, Sanita, Merel, Jorn en Hester hun grote liefdes uit Mexico, Rusland, Israël, China, Turkije, Brazilië, de Filipijnen en Ethiopië om hier een gezamenlijk leven op te bouwen.

Yvon Jaspers volgt weer enkele de verliefde stellen gedurende een lange periode; vanaf het moment dat er afscheid wordt genomen van familie en vrienden in het land van herkomst tot aan de hereniging in Nederland waar lang en intens naar toe is geleefd.

Regelmatig zoekt Yvon Jaspers de stellen op in hun nieuwe gedeelde leven en ziet hoe de buitenlandse partners proberen te aarden in Nederland. Niet alleen is ze er getuige van hoe de buitenlandse partners kennismaken met de Nederlandse gewoontes, op zoek gaan naar een baan en nieuwe vrienden maken. Ook ziet ze soms grote culturele verschillen. Vanzelfsprekend steken heimwee en verveling de kop op en moeten de stellen andere onvermijdelijke relationele hobbels nemen.

Yvon Jaspers: “Zelfs in het vierde seizoen van Liefs Uit.. ben ik vaak gegrepen door de prachtige liefdesverhalen die we een jaar hebben gevolgd. Jonge mensen die hun leven totaal op zijn kop zetten om maar bij elkaar te zijn. Fabian, die na zes jaar ‘lange afstandsrelatie’ met Sofia uit Mexico, haar eindelijk ten huwelijk vraagt.

Na een romantische bruiloft moet hij in zijn eentje weer naar Nederland. Simpelweg omdat zij nog geen verblijfsvergunning heeft. Zijn droomcarrière als piloot hangt hij helaas voorlopig in de wilgen omdat hij daarin niet de vaste baan kan vinden die hij nodig heeft om garant te staan voor zijn grote liefde. Het afscheid is hartverscheurend.

Vaak denken wij dat Nederland het paradijs is. Dat iedereen ter wereld hier wil wonen om de welvaart en de mogelijkheden. Maar wij hebben afgelopen jaar weer heel vaak gezien dat de werkelijkheid veel genuanceerder is. Dat mensen verscheurd zijn door alles wat zij achterlaten in hun eigen land. Dat het paradijs helemaal niet voor iedereen in Nederland te vinden is. Samen zijn, daar gaat het om. De liefde vieren. Maar dat dat voor stellen van verschillende nationaliteiten een ongelooflijke strijd kan, zie je in deze nieuwe serie Liefs Uit…”

Gerelateerde berichten