Jan Smit: Jaap Buijs is strijdvaardig

Jan Smit is optimistisch over het herstel van zijn voormalig manager Jaap Buijs. Buijs kreeg eerder deze week te horen dat hij weer kanker heeft, dit keer op zijn longen. “Hij weigert zich uit het veld te laten slaan”, vertelt Smit aan De Telegraaf over zijn ’tweede vader’.

“Wat hij op zijn longen heeft, is gelukkig maar een klein plekje dat waarschijnlijk heel goed te bestrijden valt”, legt Smit uit. Buijs moest vorig jaar onder het mes vanwege maagkanker. “Wat ik mooi vind aan Jaap is dat hij altijd strijdvaardig is. Jaap is niet voor de poes.” Buijs is deze week meermaals bestraald. “Deze keer is het waarschijnlijk na drie bestralingen weg. Daar hopen we op.”

De 28-jarige zanger heeft naast Buijs’ ziekte ook zijn werk en gezin aan zijn hoofd. Smits jongste kind, zoon Senn, wordt bijna 1 jaar. “Hij is de meest luie van het stel”, vertelt de Volendammer over zijn zoon. Zin in leren lopen heeft Senn volgens zijn vader nog niet. “We grappen wel eens dat hij lijkt te vergeten dat hij beentjes heeft gekregen. Senn zit de hele dag. En hij zingt de hele dag. Dat moet hij van mij hebben, roept iedereen altijd meteen.”

Hoewel Smit moet bekennen dat hij wel ‘een beetje moe’ is, peinst hij er niet over het rustiger aan te gaan doen. “Dan sla ik ook meteen door. Dan moet het meteen een sabbatical van een jaar zijn. Maar ik ken mezelf, dat zou ik nooit volhouden. Na een paar dagen moet ik weer iets omhanden hebben.” [NOVUM]