Leeftijd geen issue voor Anneke Blok

Anneke Blok vindt leeftijd onbelangrijk in haar werk. “In Soof was ik de moeder van Lies Visschedijk. Ik heb te jong voor mijn leeftijd gespeeld en nu te oud.”

Anneke Blok vindt leeftijd eigenlijk vrij onbelangrijk voor haar werk. “In de film Soof was ik de moeder van Lies Visschedijk. Ik heb lang te jong voor mijn leeftijd gespeeld en nu soms te oud. Dus leeftijd is niet zo’n kwestie”, zegt de 54-jarige actrice vrijdag in De Telegraaf.

Toch is Blok nog even niet toe aan het grootmoederschap. “Ik hoop niet dat het binnenkort gebeurt. Mijn zoons zijn 22 en 18 en ik gun ze nog een tijd onbezonnenheid. Voor een kind zorgen is toch een hele verantwoordelijkheid en ze moeten allebei hun studie nog doen.”

Het was voor Blok niet belangrijk of ze als actrice mooi gevonden werd. “Ik ben nooit zo bezig geweest met of ik mooi was, dat had voor mij geen prioriteit. Dat zelfbeeld maakt verschil; als dat toch al niet enorm was, val je ook niet zo hard.”

[NOVUM]