Cosby keldert op lijst betrouwbare personen

Hij stond derde op de ranglijst van meest betrouwbare beroemdheden, maar Bill Cosby heeft een flinke duikeling gemaakt. Hij ging van de derde naar de 2615e stek

Hij stond derde op de ranglijst van meest betrouwbare beroemdheden, maar Bill Cosby heeft een flinke duikeling gemaakt. Volgens Amerikaanse media staat hij nu op plek 2615 van in totaal drieduizend bekende mensen.

Het bedrijf The Marketing Arm publiceert elk jaar de ranglijst, gebaseerd op een online-enquête. Cosby stond tussen mensen als Tom Hanks en Betty White, maar de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de 77-jarige komiek hebben daar verandering in gebracht.

Opvallend is dat eerdere beschuldigingen geen effect hadden op het imago van Cosby, en recente beschuldigingen wel. De verklaringen van verschillende bekende vrouwen hebben er onder meer voor gezorgd dat tv-uitzendingen niet doorgaan en theatershows met Cosby zijn geannuleerd.

[NOVUM]