Dotan best scorende Nederlandse artiest van 2014

Singer-songwriter Dotan heeft dinsdag de Top 40 award gekregen voor best scorende Nederlandse artiest van het afgelopen jaar. De 28-jarige zanger kreeg de prijs van de Stichting Nederlandse Top 40 uit handen van presentator Jeroen Nieuwenhuize. Dotan blijft met zijn hits Home en Fall landgenoten Tiësto en Afrojack voor.

Elk jaar stelt de Top 40 een lijst samen van de grootste hits en acts. Deze top honderd wordt bepaald door de positie en het aantal weken dat een plaat in de hitlijst heeft gestaan. Zo krijgt de nummer 1 elke week 40 punten, en nummer 40 elke week 1 punt.

Het nummer Rather Be van Clean Bandit ft. Jess Glynne is de grootste hit van 2014. Home van Dotan bezet plek 13. De meest succesvolle artiest is de 21-jarige Amerikaanse zangeres Ariana Grande.

De top honderd van de Top 40 is op oudejaarsdag tussen 10.00 en 18.00 uur te beluisteren op Radio 538. [Novum]