EastEnders-actrice klaagt postkantoor aan

Postkantoren in Engeland worden toegankelijker voor gehandicapten na inspanningen van Kiruna Stamell. Zij klaagde het overkoepelende bedrijf Post Office aan.

Postkantoren in Engeland worden toegankelijker voor gehandicapten dankzij de inzet van actrice Kiruna Stamell. Dat schrijft The Guardian. Zij klaagde het overkoepelende bedrijf Post Office aan wegens discriminatie omdat ze niet bij de chip- en pinautomaten op de balie kon. Stamell heeft een zeldzame vorm van dwerggroei en is daardoor slechts 1.06 meter lang.

De 33-jarige Stamell speelde in de soap EastEnders en in de film Moulin Rouge. De kleine actrice en danseres vindt het belachelijk dat de chip- en pinautomaten in postkantoren zijn vastgemaakt aan de balie. Veel andere bedrijven hebben namelijk apparaten die ook los kunnen worden gebruikt en dus kunnen worden overhandigd aan klanten.

“Helaas heb ik een aantal negatieve ervaringen opgedaan in postkantoren”, schrijft de geboren Australische op haar website. “Het werd me moeilijk gemaakt om te betalen voor de goederen en diensten van Post Office. Er moest iets veranderen.” Ze bracht de zaak samen met advocatenkantoor Unity Law voor de rechter. Met succes.

Een woordvoerder van Post Office heeft The Guardian laten weten dat het bedrijf de situatie gaat verbeteren naar aanleiding van de klachten van Stamell.

[NOVUM]