Film Gijs Blom trekt ook buitenlandse kijkers

Escapade, de kortfilm van jonge acteurs Gijs Blom en Robin Boissevain, blijft een hit op internet. Het project is in drie weken tijd bijna 60.000 keer bekeken.

Escapade, de kortfilm van jonge acteurs Gijs Blom en Robin Boissevain, blijft een hit op internet. Het project is inmiddels in drie weken tijd bijna 60.000 keer bekeken. Opvallend is dat Escapade ook veel kijkers uit het buitenland trekt.

“We krijgen allerlei reacties via Twitter van kijkers uit het buitenland”, vertelt Blom enthousiast. “En dat gaat dan niet alleen om België, maar ook om landen als Tsjechië of Brazilië.” De twee tieneracteurs hebben allebei buiten Nederland een schare fans opgebouwd met de films Jongens (Blom) en Spijt! (Boissevain) die op festivals in alle hoeken van de wereld te zien waren.

Het tweetal draaide het project, over twee jongens die vanwege een benauwde thuissituatie besluiten weg te lopen, dit najaar voor een appel en een ei. De film is gratis te zien via FilmFabriek, een YouTube-kanaal dat zich richt op jongeren en jongvolwassenen. Escapade kan ook bekeken worden met Engelse ondertiteling.

Blom en Boissevain initieerden en schreven de kortfilm met goede vrienden Jesse van der Pluijm en Nino de Ponti. Bijrollen zijn er voor Daniel Boissevain en Marloes van den Heuvel. Het project, dat in twee maanden is ontwikkeld en twintig minuten duurt, kwam voort uit een profielwerkstuk van Blom en De Ponti, waarin zij de vraag probeerden te beantwoorden of een film veel geld moet kosten om succesvol te zijn.

De makers willen zeker een keer een vervolg gaan maken, maar focussen zich nu naar eigen zeggen vooral op het eindexamen.

[NOVUM]