Dotan hoog in jaarlijst Mega Top 50

Dotan is de hoogst genoteerde Nederlander in het jaaroverzicht van de Mega Top 50 die de AVROTROS woensdag uitzendt op 3FM. Met Home bezet hij de tiende plaats.

Dotan is de hoogst genoteerde Nederlander in het jaaroverzicht van de Mega Top 50 die de AVROTROS woensdag uitzendt op 3FM. Met Home bezet hij de tiende plaats. Rather Be van Clean Bandit is volgens de lijst de populairste single van 2014. Op de tweede plek staat Happy van Pharrell Williams, John Legend bezet de derde positie met All Of Me.

Rather Be verscheen in februari. De single stond in totaal 34 weken in de Mega Top 50 waarvan 10 weken op nummer 1. De track met de vocalen van zangeres Jess Glynne wist ook in dertien andere landen de koppositie te behalen. Rather Be was zowel de meest gedraaide als de meest gestreamde single in 2014. Opvallend genoeg was het niet de meest gedownloade track, die eer is voor Happy van Pharrell Williams.

Er staan dit jaar slechts twee Nederlandstalige liedjes in het jaaroverzicht; ‘Sexy Als Ik Dans’ van Nielson op nummer 62 en ‘Mooie Dag’ van Jayh op nummer 67.

[NOVUM]