Slash afsluiter op 3FM-stage op Pinkpop

Gitarist Slash komt volgend jaar naar Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag aan dat Slash op vrijdag 12 juni de afsluiter is op het 3FM-podium.

Gitarist Slash komt volgend jaar naar Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag aan dat Slash op vrijdag 12 juni de afsluiter is op het 3FM-podium.

De voormalige leadgitarist van Guns N’ Roses wordt net als op zijn nieuwe album World On Fire bijgestaan door Myles Kennedy & The Conspirators. Op 24 november stonden ze nog in de Heineken Music Hall. In 2010 stonden Slash en de Alter Bridge-zanger ook al samen op Pinkpop.

Eerder maakte Pinkpop de drie headliners bekend: Muse, Robbie Williams en Foo Fighters. De 46e editie van het driedaagse popfestival in Landgraaf is van 12 tot en met 14 juni. Het festival vindt dit jaar niet tijdens het pinksterweekeinde plaats, omdat Pinksteren al vroeg valt.

Ook in 2008, 2010 en 2013 week Pinkpop om die reden af van het traditionele pinksterweekeinde. De kaartverkoop begint op zaterdag 28 februari.

[NOVUM]