Gwyneth Paltrow kreeg geen cent van vader

Gwyneth Paltrow had haar filmdebuut aan haar vader te danken, maar op een riante erfenis hoefde de actrice niet te rekenen. Dat vertelt ze in een interview.

Gwyneth Paltrow had haar filmdebuut aan haar vader te danken, maar op een riante erfenis hoefde de actrice niet te rekenen. Dat vertelt ze in een interview met de Britse versie van tijdschrift Harper’s Bazaar.

“Ik ben opgegroeid met de voordelen van geweldig onderwijs en een mooi huis, maar mijn vader zei altijd dat ik niets krijg op de dag waarop ik vertrek”, vertelt Gwyneth over haar vader Bruce, die in 2002 aan keelkanker overleed. De filmproducent liet zijn dochter haar acteerdebuut maken in zijn film High, maar financiële bijval om haar carrière uit te bouwen kreeg ze niet. “Hij hield daaraan vast. Hij was heel vastberaden dat ik het zelf moest doen in mijn leven. Dat is gelukt: Ik heb alles zelf verdiend en nooit geld van een ander aangenomen. Mijn vader heeft die mentaliteit er bij me ingestampt.”

Toen Bruce op 58-jarige leeftijd overleed vond de actrice steun bij Coldplay-zanger Chris Martin. Een jaar later zouden ze trouwen. Ondanks dat het stel onlangs uit elkaar ging, blijven de twee hecht met elkaar en heeft Gwyneth niets dan lof voor haar ex. “Ik had het gevoel dat ik dood gegaan was als ik hem toen niet ontmoet had. Ik ging dood van verdriet. Chris was zo lief en geduldig tijdens het verwerken daarvan. Hij is echt heel goed in tijden van crisis. Hij is ontzettend meelevend als het op andermans pijn aankomt. Pas was hij bij een vriend wiens kind behandeld was voor een hersentumor en daarvoor bij een vriend wiens zoon een ernstige hoofdwond had opgelopen. Elke nacht zat Chris bij ze in het ziekenhuis.”

[NOVUM]