‘John Lee Hancock regisseert McDonald’s-film’

De film over de oprichter van McDonald’s krijgt steeds meer vorm. Saving Mr. Banks-regisseur John Lee Hancock overweegt de biografische film te regisseren.

De film over de oprichter van McDonald’s krijgt steeds meer vorm. Saving Mr. Banks-regisseur John Lee Hancock is in gesprek om de biografische film te regisseren. Dat schrijft entertainmentblad The Hollywood Reporter.

De film richt zich op Ray Kroc, een verkoper die onder de indruk was van de hamburgerbakkers Mac en Dick McDonald. Hij zette een franchise op gebaseerd op de vlugge bakmethode van de twee en troefde de twee broers uiteindelijk financieel af. De toon van het script voor de film moet doen denken aan The Social Network en There Will Be Blood.

Filmvakblad Variety bericht dat Michael Keaton eventueel de hoofdrol zou kunnen gaan spelen. Tom Hanks zou eerder hebben gepast voor de rol, maar met de aanstelling van Hancock zou een heroverweging niet ondenkbaar zijn. Hanks werkte samen met Hancock in de film Saving Mr. Banks, waar hij de rol van Walt Disney vertolkte.

[NOVUM]