Nederlander in bestuur ‘Europese Oscars’

De Nederlandse Vanessa Henneman is in Riga gekozen als vertegenwoordiger van de Benelux in het bestuur van de European Film Academy (EFA).

De Nederlandse Vanessa Henneman is in Riga gekozen als vertegenwoordiger van de Benelux in het bestuur van de European Film Academy (EFA). De uitslag van de stemming werd zaterdag bekendgemaakt na de jaarlijkse bestuursvergadering.

Henneman volgt de Luxemburgse producent Jani Thiltges op. De benoeming gaat in op 1 januari 2015 en geldt voor een periode van twee jaar. Het is overigens niet de eerste Nederlander in het bestuur van de EFA: eerder maakte ook producent Els Vandevorst al deel uit van de staf.

Vanessa Henneman (1968) is oprichter van het in Amsterdam gevestigde Henneman Agency, een agentschap voor creatieve talenten in de entertainment-industrie. “Mijn doelstelling is om de European Film Award meer gezicht en meer glamour te geven”, stelde ze na haar uitverkiezing. “Mijn idee zou ook zijn om de European Film Award een eigen naam te geven, die wat beter in het gehoor ligt. Net zoals de Academy Award de Oscar wordt genoemd. Daardoor zou het geheel aantrekkelijker kunnen worden voor een groot publiek.”

Henneman is de partner van acteur Daniël Boissevain en moeder van acteur Robin Boissevain (Spijt!).

De European Film Academy (EFA) verenigt drieduizend Europese filmprofessionals, die het gemeenschappelijke doel hebben om de Europese filmcultuur te promoten. De 27e uitreiking van de European Film Awards vindt zaterdagavond plaats in Riga. De Nederlandse acteurs Sylvia Hoeks en Barry Atsma reiken twee prijzen uit.

[NOVUM]