Pathé gaat omstreden The Interview draaien

Bioscoopexploitant Pathé gaat de komedie The Interview vooralsnog gewoon draaien. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf woensdag gemeld.

Bioscoopexploitant Pathé gaat de komedie The Interview vooralsnog gewoon draaien. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf woensdag gemeld.

De komedie met acteurs Seth Rogen en James Franco ligt onder vuur nadat hackers dinsdag het dreigement naar buiten brachten een terroristische aanslag te gaan plegen bij de première van de film of een bioscoop die de komedie vertoont. In Amerika zijn al ketens die The Interview om die reden niet gaan vertonen.

“Wij hebben contact gehad met distributeur Universal”, legt de zegsman van Pathé uit. “En die gaat de film gewoon aanbieden in Nederland. Zolang dat het geval is, gaan wij daarin mee. Wij houden ons als bedrijf altijd buiten alle politieke of religieuze discussies. De klant moet zelf kunnen bepalen naar welke film hij of zij gaat.”

Pathé heeft geen reden om aan te nemen dat de dreigementen die de hackers hebben geuit ook voor Europese bioscopen gelden. The Interview vertelt over twee journalisten die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. Noord-Korea heeft echter gezegd niets met de cyberaanval te maken te hebben die producent Sony twee weken geleden trof en die onder meer heeft geleid tot de dreigementen van dinsdag.

[NOVUM]