Acteurs Gouden Bergen hopen vurig op vervolg

Gouden Bergen gaat woensdag van start en een week later zendt SBS6 alweer de laatste aflevering uit. “Wij willen heel graag doorbouwen”, zegt Tina de Bruin.

De nieuwe Nederlandse dramaserie Gouden Bergen gaat woensdag van start en een week later zendt SBS6 alweer de laatste aflevering uit. “Het is zeker jammer dat het vooralsnog maar twee afleveringen zijn”, zegt actrice Tina de Bruin tegen Novum Nieuws. “Wij willen heel graag doorbouwen.”

Of Gouden Bergen een vervolg krijgt, hangt af van de kijkcijfers. “Als het een succes wordt, is de intentie er om door te gaan”, weet De Bruin, die in de serie girl-next-door Chantal speelt. “Volgens mij zijn de volgende afleveringen zelfs al geschreven.”

Gouden Bergen, van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce, gaat over zes welgestelde vrouwen die in het Noord-Hollandse dorp Bergen proberen hun masker van succes en welvaart op te houden. Hun mannen maken dat echter lastig. “Ik speel een man die in het bankwezen zit en besluit het foute pad te bewandelen”, vertelt Vincent Croiset over zijn rol. “Hij besluit wat geld achterover te drukken en brengt daarmee zijn hele gezin in de problemen.”

De ogenschijnlijke suffert Bert-Jan goed neerzetten was een leuke uitdaging voor Croiset. “Hij loopt rond met een groot geheim. Dat moet hij voor zich houden, maar je wil de kijker er wel wat van meegeven. Het was leuk daarmee te spelen. Bert-Jan lijkt heel vrolijk, maar gaat ondertussen door een crisis.”

Croiset keek de kunst af in Amerikaanse series. “Ik kijk veel series, zeker Amerikaanse. Voor deze rol heb ik inspiratie kunnen putten uit Fargo. Dat is een dramaserie, maar duidelijk een met een komisch randje. En ook in Fargo heeft de hoofdpersoon een groot geheim waar alleen de kijker van op de hoogte is.”

Ook voor De Bruin waren sommige scènes een behoorlijke uitdaging. “Met Chantals man gebeurt iets vreselijks”, vertelt de actrice, die in Gouden Bergen een echtpaar vormt met Viggo Waas. Zijn personage raakt na een ongeluk in coma. “Dan ziet mijn personage hem ineens in een heel ander daglicht. Daarvan is ze zo van de kaart, dat vond ik lastig om te spelen. Ik kon het mezelf totaal niet voorstellen en dacht alleen: laat mij dit in godsnaam niet echt overkomen.”

Dat er nu pas twee afleveringen van Gouden Bergen zijn gemaakt, beïnvloedde De Bruin en Croiset nauwelijks. “Natuurlijk stap je er wat anders in”, geeft De Bruin toe. “Als je aan een serie begint, weet je vaak ook al hoe die eindigt en waar je naartoe werkt. Dat is in dit geval heel anders en dat is ook voor ons spannend. Maar je speelt niet beter of slechter. Je begint een nieuwe serie, of die nu twee of twaalf afleveringen heeft, altijd met een nieuw personage dat je nog moet leren kennen.”

Croiset noemt de opzet van Gouden Bergen ‘wat vreemder’. “Maar of iets een vervolg krijgt, weet je eigenlijk nooit. Aflevering drie, vier en vijf liggen al klaar dus als we door gaan, kan de hele productie vrij snel op gang komen, mogelijk in februari al.”

De Bruin hoopt op een ‘extra special effect’ doordat de makers van Gooische Vrouwen en Divorce ook achter Gouden Bergen zitten. “Het is echt heel anders, eigenlijk kun je die series niet vergelijken. Maar als het kijkers trekt en we daardoor een vervolg kunnen maken, zou dat superdeluxe zijn.” Volgens Croiset is Gouden Bergen ‘gewoon een hele goede serie’. “Het heeft alle elementen in zich voor meerdere seizoenen.”​

[NOVUM]