App Wie is de mol? overbelast

De nieuwe app van Wie is de mol? werd donderdagavond overbelast. Vlak voor de uitzending op NPO1 werd de app zeventigduizend maal gedownload, wat capaciteitsproblemen veroorzaakte, licht een woordvoerster van AVROTROS toe.

Een aantal mensen op Facebook en Twitter klagen over de traagheid van de app en technische problemen, maar volgens de woordvoerster van de publieke omroep zijn de meeste problemen snel verholpen, omdat de ICT’ers extra serverruimte inkopen om alle aanvragen te verwerken. Desondanks blijven klachten binnenstromen op onder meer Facebook.

AVROTROS verwacht dat nog veel meer mensen de app tijdens de uitzending downloaden. In totaal hebben 105 duizend mensen de app nu op hun tablet of telefoon. Maar dat aantal loopt nu snel op, want het loopt als een tierelier, zegt de woordvoerster.

Feedback
De nieuwe app voor Android en iOS is nu een week verkrijgbaar in Google Play en de App Store. De app van vorig jaar is aanpast op basis van feedback van fans. Gebruikers zetten wekelijks punten in op de potentiële mol. Ze strijden in en chatten in pools, met vrienden, familie of collega’s, maar kunnen het spel ook individueel spelen. In de landelijke statistieken kunnen spelers zien hoe goed ze zijn.

Het vijftiende seizoen van Wie is de mol? begon donderdagavond op televisie. De serie speelt zich af in Sri Lanka. De kandidaten zijn NOS-presentator Rik van de Westelaken, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg, SBS-presentator Viktor Brand, Willem Wever-presentatrice Evelien Bosch, cabaretier Pieter Derks, musicalster Carolina Dijkhuizen, presentator en acteur Chris Zegers, presentator Ajouad El Miloudi, cabaretière en actrice Martine Sandifort en tot slot schrijfster Margriet van der Linden.

Vorig jaar keken 2,5 miljoen tv-kijkers naar de openingsaflevering van het veertiende seizoen. [NOVUM]