Pieter Derks eerste afvaller Wie is de mol?

Pieter Derks is de eerste deelnemer aan het nieuwe seizoen van Wie is de mol? die zijn koffers moest pakken. De cabaretier is dus in elk geval niet de mol, zo bleek donderdagavond.

Op de website van het spelprogramma schrijft Derks in het dagboek van de afvaller dat het zijn grote angst was dat hij in de eerste aflevering zou afvallen. “Beduusd binnen drie dagen met een koffer vol nog schone kleren op Schiphol terugkeren, dat was mijn nachtmerrie.”

In het programma voert een team van bekende Nederlanders opdrachten uit. Ze jagen op de mol in hun midden. “Ik wist trouwens binnen een uur na mijn vertrek wie de mol is”, aldus Derks. “Zodra alle spanning wegviel en ik niet meer hopeloos op zoek hoefde naar aanwijzingen, kwamen er in een soort brainwave ineens drie of vier gebeurtenissen langs die voor mij onmiskenbaar duidelijk maakten dat ik de mol aan het werk heb gezien.”

De overgebleven kandidaten in het vijftiende seizoen zijn Rik van de Westelaken, Marlijn Weerdenburg, Viktor Brand, Evelien Bosch, Carolina Dijkhuizen, Chris Zegers, Ajouad El Miloudi, Martine Sandifort en Margriet van der Linden. [NOVUM]