Paul Verhoeven begint met draaien nieuwe film

Regisseur Paul Verhoeven is in Parijs begonnen met het draaien van zijn nieuwe film. Het gaat om de psychologische thriller Elle, gebaseerd op de roman Oh.

Regisseur Paul Verhoeven is in Parijs begonnen met het draaien van zijn nieuwe film. Het gaat om de psychologische thriller Elle, gebaseerd op de roman Oh van schrijver Philippe Djian. Dat heeft zijn woordvoerder zaterdag gemeld.

Het is de eerste speelfilm die de 76-jarige Verhoeven draait in negen jaar tijd. In 2006 ging zijn oorlogsfilm Zwartboek in première. In de tussentijd publiceerde de regisseur onder meer een boek over Jezus.

Elle, een geheel Franse productie, vertelt over een zakenvrouw die wraak wil nemen op haar verkrachter. De hoofdrollen worden gespeeld door Isabelle Huppert en Anne Consigny, vooral bekend van de serie Les Revenants. Naast Verhoeven is de enige Nederlander die aan het project meewerkt editor Job ter Burg. Het tweetal werkte eerder ook samen aan Zwartboek.

De eerste draaidag vond vrijdag plaats op een yogaschool in het noorden van Parijs. De opnames duren tot eind maart. Het is de bedoeling dat Elle in het najaar in première gaat.

[NOVUM]