Radiostations komende weken in het teken van de jaren 90

[Update] Sky Radio herintroduceert vanaf 26 januari ‘The 90’s @ 9′: een uur lang de beste toppers uit de jaren 90. Luisteraars kunnen vanaf 26 januari iedere werkdag bepalen welke hits om 09.00 uur te horen zijn. Daarnaast staan ook Radio Veronica en Q-music binnenkort in het teken van de jaren 90.

Radio Veronica 
Bij Radio Veronica wordt van maandag 19 januari tot en met vrijdag 23 januari (16.00 uur) ‘De 90’s Top 750‘ uitgezonden. Vorig jaar gingen de meeste stemmen naar Guns N’Roses met November Rain. De nummer 2 was U2 met One en Anouk met Nobody’s Wife stond op de derde plek.

Q-music
De landelijke zender Q-music staat van maandag 2 tot en met vrijdag 6 februari in het teken van de ‘Top 500 van de 90’s’. Ook deze lijst komt tot stand door Q-music en de luisteraars van het radiostation.

90
Het was de tijd van de flippo’s, het hakken, Baywatch, Friends en Rad van Fortuin. De jaren 90 staan in de muziekgeschiedenis bekend als het decennium van de goede en populaire popmuziek. Zo begonnen de Spice Girls, de best verkopende meidengroep ooit. Legende Michael Jackson verkocht met ‘HIStory’ maar liefst 36 miljoen albums. Ook werd de Top 40 21 weken wat meer zomers door de ‘Lambada’ van Kaoma.

90s@9
Bij Sky Radio keert een oud item terug. Vanaf maandag 26 januari keren “The 90’s@9” terug. Een uur lang draait de non-stop zender de grootste hits uit de jaren ’90. The 90’s @ 9 waren voor het eerst in oktober 2009 te horen op de non-stop muziekzender. In juni 2010 werd het item echter weer van de zender gehaald. Toen bleek de luisteraar meer de voorkeur geven aan de reguliere muziekmix, zo bleek uit onderzoek van Sky Radio zelf. [Radiowereld.NL]