Treurmars voor B.B. King in Memphis

Honderden fans van B.

MEMPHIS – Honderden fans van B.B. King hebben in Memphis deelgenomen aan een treurmars ter nagedachtenis aan de blueslegende. Jazzmusici speelden het lied When the Saints Go Marching In en hielden Kings beroemde gitaar Lucille in de lucht, terwijl de lijkwagen met de kist van de overleden zanger door de straten reed. Eerder had een aantal bluesmuzikanten middels een concert een eerbetoon aan de King of the Blues gebracht.

De rouwstoet, waar ook Kings dochter Patty aan deelnam, leidde door Beale Street. Die straat wordt beschouwd als het centrum van de blues. De zanger en gitarist was zijn muziekcarrière in de jaren veertig in Memphis begonnen.

B.B. King overleed op 14 mei op 89-jarige leeftijd in Las Vegas. Hij wordt zaterdag begraven in zijn geboortestad Indianola in de staat Mississippi. De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar de doodsoorzaak, omdat twee van zijn dochters vermoeden dat hun vader het slachtoffer is van een misdrijf. De resultaten van de autopsie laten zes tot acht weken op zich wachten.

[NOVUM]