Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lied De Breij staat driemaal in top zes

Het lied Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij stond donderdagavond maar liefst driemaal in de top zes van iTunes. Op de eerste plaats staat nog steeds de concertversie van Jeroen van der Boom. De live-versie en de single-versie van De Breij staan inmiddels op de tweede en zesde plaats in de lijst.

Van der Boom zong het nummer, dat gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen, tijdens de concertreeks van de Toppers. Op verzoek van veel fans bracht de zanger het lied uit als single, tot grote onvrede van De Breij. Zij liet eerder deze week weten zeer ontstemd te zijn dat Van der Boom geen enkel overleg had gepleegd over zijn uitvoering en de single-release van het nummer.

Diverse BN’ers, waaronder Georgina Verbaan, spoorden hun volgers op Twitter de afgelopen dagen aan om de originele versie van De Breij en haar muzikanten te downloaden. Het populaire nummer staat inmiddels al drie jaar onafgebroken in de iTunes top 30.

Mag ik dan bij jou was het openingsnummer van Claudia’s theatervoorstelling Hete vrede, dat in 2011 werd bekroond met een Poelifinario. De song werd pas de afgelopen jaren enorm populair en wordt met grote regelmaat gebruikt op bruiloften en begrafenissen. De Breij is vrijdagavond te gast in RTL Late Night om daar, ter afsluiting van het seizoen, het lied live ten gehore te brengen. [NOVUM]