Search
Close this search box.

FM-veiling gaat door en Kamer krijgt onderzoek

Alleen een kabinetscrisis of een verbod van de rechter kan het kabinet er van weerhouden de voorgenomen veiling van commerciële FM-frequenties te staken. Dat liet premier Kok gisteren doorschemeren na afloop van de wekelijkse ministerraad.

,,Ik wil er geen misverstand over laten bestaan dat we de frequenties zullen veilen als het ons niet onmogelijk wordt gemaakt”, aldus de premier. Wat hij precies bedoelde met onmogelijk maken wilde hij niet zeggen, maar een kabinetscrisis hierover verwacht hij niet.

Tegelijkertijd voert het kabinet de motie uit waarin de Tweede Kamer donderdag vroeg om een onderzoek naar de juridische mogelijkheden van het alsnog houden van een vergelijkende toets – een `schoonheidswedstrijd’ onder huidige en potentiële frequentiehouders. Hij noemde de weerbarstigheid van het onderwerp als belangrijke reden om dit te doen. ,,We geven uitwerking aan wat de Kamer heeft gevraagd”, zei Kok, die onderstreepte dat het kabinetsstandpunt hierover geen ruimte laat voor twijfel.

De radiobedrijven die verlies van hun bestaande frequentiepakketten vrezen, zullen het kabinetsbesluit bij de rechter aanvechten. (7 Juli 2001)