Zoeken
Sluit dit zoekvak.

IMCA Group financiert Nieuws FM

IMCA Group – het bedrijf van Erik de Vlieger – zal de financiering op zich nemen van Nieuws FM, de landelijke nieuwszender. Nieuws FM gaat dit najaar meedoen aan de veiling voor FM-frequenties. In die veiling is een frequentiepakket apart gezet voor een nieuwszender.

Nieuws FM werkt sinds 1996 aan de voorbereiding van de zender. De veiling is sinds die tijd steeds uitgesteld. Vorige maand viel het kabinetsbesluit dat er geveild gaat worden. De afgelopen jaren is Nieuws FM vooral bezig geweest met lobbyen om te zorgen dat er bij de veiling een pakket apart wordt gezet voor nieuws.

Nieuws FM verwacht begin volgend jaar met uitzenden te kunnen beginnen.

Voor Nieuws FM is de participatie van IMCA een belangrijke doorbraak. Nieuws FM-directeur Martin Bosma: “Met IMCA hebben we een zeer ambitieuze partij als financier. IMCA wordt gekenmerkt door ondernemingslust en dat is precies wat een startende zender als Nieuws FM nodig heeft. De ambitie en het enthousiasme van IMCA-directeur Erik de Vlieger sluiten perfect aan op de dadendrang die wij als zender straks zullen laten zien”.

IMCA Group is een beleggingsmaatschappij die zich onder andere beweegt in onroerend goed, en in de media vooral bekend is geworden door de oprichting van de Nederlandse Tijdschriften Groep (NTG). IMCA is verder actief in onder andere de luchtvaart, textiel, scheepvaart en kent in totaal een tachtigtal participaties.

Clement Postmus van Imca: “Voor IMCA is het een logische stap om vanuit haar belangen in het tijdschriftensegment de stap naar radio te maken. Radio zal bijdragen tot de verdere uitbouw van de huidige mediagroep. Wij hebben in een vroeg stadium contact gezocht met een aantal specialisten op dit gebied en naar aanleiding van de gepresenteerde analyse van de markt is er besloten om zeer fors te investeren in Nieuws FM”. (M) (25 Juli 2001)