Zoeken
Sluit dit zoekvak.

PvdA bezorgd om bereik Radio West.

In Zuid-Holland blijft de frequentie waarop Radio West uitzendt, 88,4 mHz, weliswaar ongemoeid, maar in Noord-Brabant en Noord-Holland gaat ze wel onder de hamer. De regionale omroep heeft begrepen dat in Roosendaal een commerciële zender er vermoedelijk op gaat uitzenden met een vermogen dat zes keer zo groot is als dat van Radio West. Ook in Haarlem gaat een commercieel station op 88,4 mHz aan de slag. Radio West vreest door deze twee zenders in het eigen gebied uit de ether gedrukt te worden. De omroep heeft inmiddels geprotesteerd bij kabinet, Tweede Kamer en provincie.

PvdA-raadslid Van der Veen wil dat ook de gemeentebesturen in actie komen. Van der Veen vreest dat met name de gebieden die verder van de zender van Radio West zijn verwijderd, de regionale omroep straks niet meer kunnen ontvangen. Leiden en de Leidse regio behoren daar waarschijnlijk toe. Het PvdA-raadslid vraagt het college om de politiek snel op de hoogte te brengen van de stappen die het neemt. (20 juli 2001)