Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Vrijdag 20 Juli 2001

04.00 uur

De feestelijke intocht van de 85-ste Nijmeegse Vierdaagse – het grootste wandelevenement ter wereld – is vrijdagmiddag op een record aantal regionale tv-zenders te zien. De live-registratie van TV Gelderland wordt tegelijkertijd uitgezonden op TV Oost (Overijssel), L1-TV (Limburg), TV West (Zuid Holland) en TV Noord Holland. De rechtstreekse uitzending vanuit Nijmegen heeft plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Erik van der Pol. Verslaggevers ter plekke zijn Pascal Kamperman en Angelique Krüger. TV Gelderland zendt elke dag een 4Daagse Journaal uit. De eerste uitzending dinsdagavond trok 440.000 kijkers van 13 jaar en ouder (28,3 procent).

De rit van dinsdag uit de Tour de France, de 10e etappe (van Aix-les-Bains naar de Alpe d’Huez, over 209 kilometer), kreeg een hoge waardering: 7.6. Gemiddeld keken 825.000 mensen naar de uitzending. Dit is een hoog aantal omdat het om een lange etappe ging, waarvan de uitzending al om 10.30 uur begon. Aan het eind van de uitzending keken er zelfs 1.600.000 mensen. Het marktaandeel bedroeg 63%. De 11e etappe in de Tour de France, die door de NOS rechtstreeks op Nederland 2 werd uitgezonden, is dus goed bekeken. Gemiddeld keken 1 miljoen mensen naar de etappe. Het marktaandeel bedroeg 57%. De uitzending van deze 11e etappe in de Tour de France werd gewaardeerd met een 7.1.

Vandaag is de vierde dag van de Vierdaagse, dus ook de vierde dag voor Eric Dikeb van het Stenders Vroeg team in Nijmegen. Wil je foto’s zien? Ga dan even langs de speciale Vierdaagse Pagina op 3FM. Maar niet alleen Eric, ook Rob en Fred (zelfs Giel) zijn aanwezig

Vandaag vind het jaarlijkse STER Seminar plaats. In dit seminar zal onder andere de nieuwe winter programmering worden gepresenteerd. En er is ook aandacht voor de grote Oranje-evenementen. In 2002. Daarnaast komen onderwerpen aan de orde die alles te maken hebben met radio, tv en internet.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Tv-presentator Rolf Wouters (38) werkt vanaf 1 oktober bij de AVRO. De huidige Yorin-coryfee gaat daar zowel programma’s presenteren als produceren. Volgend jaar is hij te zien met ,,programma’s voor een groot publiek” Wouters heeft ongeveer tien jaar voor commerciële omroepen gewerkt.

De programma~s en kabelkrant van Tilburg TV zijn vanaf komend weekeinde te ontvangen in een groot gedeelte van Midden-Brabant. Het moederbedrijf van de zender, Visie Marketing & Media, had de plannen voor uitbreiding in de ijskast moeten zetten door een conflict met kabelmaatschappij Essent Kabelcom. Essent wilde de uitzendingen van Tilburg TV staken omdat de zender weigerde te betalen voor doorgifte. Maar nu er een contract tussen de twee bedrijven is getekend, stond niets de uitbreiding meer in de weg. Tilburg TV wil in de nabije toekomst ook gaan uitzenden in de regio~s Den Bosch en Oisterwijk/De Kempen

De Oscar voor beste actrice die Bette Davis in 1938 voor haar rol in de film Jezebel kreeg, heeft donderdag bij Christie’s in New York 578.000 dollar (1,5 miljoen gulden) opgebracht. Het is het op twee na hoogste bedrag dat voor de filmprijs is betaald. De Oscar was de tweede die Davis (1908-1989) in haar zestig jaren omspannende carrière won.

De Nederlandse castingdirecteur Job Gosschalk is genomineerd voor een Emmy Award, de meest prestigieuze Amerikaanse televisieonderscheiding. Gosschalk is gekozen vanwege zijn werk voor de miniserie Anne Frank, The Whole Story. Als de prijs aan hem wordt toegekend, moet hij hem delen met een aantal collega’s die medeverantwoordelijk waren voor de casting. De Emmy’s worden op 16 september in Los Angeles uitgereikt.

Naast de babes, films en soaps heeft Veronica.nl, er een nieuwe, wat serieuzere rubriek bij. In deze rubriek kun je financieel advies vinden over allerlei belangrijke sociaal-economische gebeurtenissen die in een mensenleven kunnen gebeuren zoals trouwen, samenwonen, vader/moeder worden, beleggen, carrière maken of een huis kopen. De rubriek heet “Ik ga..”, je kunt selecteren op de gebeurtenis. Er wordt in duidelijke taal uitleg gegeven, checklists aangeboden en diverse tips gegeven. “Ik ga” staat op Active.veronica.nl, de op lifestyle gerichte themasite van Veronica.

Ferry Maat heeft in een interview met het Veronica Magazine laten doorschemeren wellicht ook naar Radio 192 te gaan.

UPC zendt nu via haar eigen kanalen de programma’s uit van AVANTE , een documentaire zender over met name vliegtuigen, via Extra TV 1 op heel haar kabelnet in Zuid Holland. Bovendien wordt in Rotterdam via Extra TV 2 ook de zender EXPO doorgegeven als preview. Buiten Rotterdam, in de regio Zuid Holland Zuid wordt in plaats van Extra tv 2 nog altijd Eurosport doorgegeven. Via het derde eigen UPC kanaal wordt in de meeste gevallen nog TV España doorgegeven.

De journaliste Mieke de Haas is op zestigjarige leeftijd overleden. Zij was een van de eerste journalisten die aandacht vroegen voor de vrouw. Ze werkte bij het dagblad De Tijd, had een column in Libelle, werd vervolgens hoofdredacteur bij het magazine Eigen Huis en Tuin van VNU en richtte het maandblad Nouveau op.

De online muziekuitwisseldienst Napster mag zijn activiteiten hervatten. Dat heeft het Hof van Beroep in San Francisco gisteren bepaald. Het hof heft hiermee een gerechtelijk besluit van 11 juli op, toen een federale rechtbank besloot dat Napster zijn diensten pas weer mocht aanbieden als het kon bewijzen dat het geen auteursrechten meer schond.

De nieuwe Zomerprogrammering van de regionale omroep ”Omroep Brabant” is te vinden op www.omroepbrabant.nl en loopt door tot en met zondag 2 september 2001

Voor de musical Aida van theaterproducent Joop van den Ende zijn al meer dan 100.000 kaarten verkocht. Hoewel de Nederlandse premiere pas op 21 oktober in Scheveningen zal zijn, hebben mensen al massaal kaarten gekocht. De rockmusical is geschreven door Elton John en Tim Rice en is sinds het voorjaar al te zien op Broadway. De voorloper van Aida was Elisabeth. Deze musical trok de afgelopen twee jaar zo’n miljoen bezoekers.

De NPS zendt zondag 22 juli, 23.00 uur op Nederland 3 een terugblik uit op de 26e editie van het North Sea Jazz Festival op 13, 14 en 15 juli in Den Haag, met een uur lang opnamen van drie zangeressen die groot opzien baarden met hun muziek: Rachelle Ferrell, Dianne Reeves en Erykah Badu.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Veronica Digitaal start in samenwerking met Cashcow.nl een financiele sectie op zijn op jongeren gerichte site. Onder het motto ‘Ik ga’ krijgt de informerende geldsectie een plaatsje in de rubriek Active. Het grootste gedeelte van de webkopij blijft op de server van Cashcow staan, met een Veronica-schilletje.

Canal Plus heeft in Frankrijk opnieuw BETC Euro RSCG, Parijs aangesteld voor haar ongeveer 150 miljoen gulden tellende Franse reclame-account. BETC RSCG won na een pitch met ´zuster` Euro RSCG Works en DevarrieuxVillaret, Enjoy en On/Off. Het account behelst zowel betaal-tv als het satellietkanaal.

In Duitsland komen marktonderzoekbureau Forsa en online advertentiebureau SevenOne Media nog dit jaar met een nieuwe onderzoeksmethode. De ondervraagden zullen hun vragen en antwoorden via interactieve televisie binnenkrijgen en versturen. Middels een settopbox komen de vragen tijdens de uitzendingen op het tv-scherm van 2500 panelleden en worden na beantwoording direct in de database van Forsa opgeslagen. De bedrijven willende methode vanaf oktober toepassen bij kijk- en waarderingscijfers en vragen over commercials en eind 2002 minimaal 5000 panelleden hebben.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het laatste nieuws op Vrijdag 20 Juli 2001

Kijkers vinden het ‘NOS-Journaal’ saai. Betrouwbaar maar saai, blijkt uit onderzoek. Gelukkig werken die wakkere jongens en meisjes van Nico Haasbroek keihard om die saaiheid te doorbreken. Minder agendanieuws dus, meer reportages. Liefst prikkelende reportages. En, als het even kan, voorzien van een persoonlijk toucher. Zoals Philip Freriks al jarenlang het achtuurjournaal persoonlijk toucheert: niemand kan zo bloemrijk een ramp aankondigen als Freriks. Iedere keer is het spannend of en hoe hij een -eh, eh- einde breit aan zijn zinnen. Da’s veel leuker dan tien afleveringen ‘Lingo’ achter elkaar. Of twintig keer ‘Waku Waku’.
Lees Trouw verder

Napster mag toch weer door. Napster mag zijn diensten tijdelijk weer aanbieden, zo heeft een federaal beroepshof woensdag bepaald.
Lees verder bij webwereld

Rupert Murdoch’s News Corp. heeft bij Microsoft een order geplaatst voor levering van software voor interactieve televisie. Het gaat om een nieuwe versie van UltimateTV software voor set-top doosjes van News Corp’ digitale tv.
Lees Planet verder

In het gebouw van het Italiaanse televisiestation Rete 4 van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi is woensdag een bombrief ontploft. Bij de explosie raakte een medewerkster van het secretariaat, die het pakje opende, lichtgewond.
Lees NU verder

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en de onderzoekers en publicisten van Financiële Diensten Amsterdam (FDA) beginnen gezamenlijk een financiële nieuwsdienst. Deze bestaat uit een selectie van de berichtgeving van het ANP en uit de gespecialiseerde berichtgeving van het FIA-nieuws van FDA. ,,Betrouwbaarheid en snelheid van het ANP worden gekoppeld aan de analytische kracht van FDA”, stelt directeur S. van der Vaart van ANP Finance.
Lees Trouw verder

Een meisje wordt wakker en grijpt naar haar hoofd in de reclame. Ze schopt een bierblikje uit bed en komt moeizaam overeind in een kamer die is bezaaid met de restanten van een wilde nacht. De moeite is vergeefs: ze glijdt uit over een condoom en valt terug in bed. Welkom in Hans Brinker Budget Hotel: Just Like Home.
Lees de Volkskrant verder

Het is vijf voor half acht ’s avonds. Op de drie meest bekeken particuliere Griekse televisiekanalen beginnen de nieuwsberichten, vrijwel tegelijkertijd. Ooit was de aanvangstijd acht uur. Maar steeds was er één kanaal dat een paar minuten eerder begon, om de andere voor te zijn. Zo schoven ze gezamenlijk langzaam op naar half acht, en nu is het alweer vijf minuten eerder. Alle uitzendingen duren minstens anderhalf uur.
Lees NRC verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.