Kort media nieuws: woensdag 19 maart 2003

Vanaf aanstaande maandag zal Nederlands bekendste weerman Piet Paulusma iedere doordeweekse dag een actueel weerbericht geven op Noordzee FM in de programma’s Goedemorgen Gordon en Jensen In De Middag.

Sky Radio geeft vanaf deze week in samenwerking met Mojo Concerts een unieke Concert Pas weg. De Sky Radio Concert Pas is een speciale toegangskaart voor twee personen waarmee je gratis toegang krijgt tot alle grote concerten deze zomer in Nederland.

De meeste concerten zijn inmiddels al uitverkocht, maar Sky Radio heeft voor de winnaars de allerlaatste kaarten kunnen bemachtigen. Meer info vind u op Sky Radio.

Trouwen is de grootste droom van ieder meisje. Zonder kinderen is een vrouw incompleet. Vrouwen worden seksueel veeleisender. Stellingen die presentatrice en schrijfster Daphne Deckers bespreekt in een nieuw programma bij RTL 4, ‘101 vrouwen’. Daphne interviewt in elke uitzending na haar column met persoonlijke ervaringen wekelijks vanaf zondag 30 maart, tussen 22.00 en 22.30 uur haar gasten

Vanaf 1 April zal het nieuwe commerciële radiostation CantusFM te horen zijn op de kabel in de achterhoek. Meer informatie volgt op 1 April.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Het 3FM programma Dance Central zal vanaf 1 April niet meer op 3FM te horen zijn volgens Reindert Smit . De laatste Dance Central uitzending is zondagochtend 30 maart tussen 01:00 – 03:00 te horen.

De NPS heeft laten weten dat Tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk nu definitief weg is bij Nova op Nederland 3. Het is echter niet uitgesloten dat Van Nieuwkerk in de toekomst andere programma’s voor de NPS gaat maken.

Op 1 april wijzigt het radiopakket voor UPC-abonnees in de zeer gemeenten. UPC informeert haar klanten over de wijzigingen via een advertentie in de huis-aan-huiskrant, het UPC Infokanaal, teletekst en de website UPC.nl

Op AT5 is een nieuw programma te zien: Amsterdam.nl tv hierin brengt men achtergronden en informatie over de gemeente met de titel Gemeentejournaal. Amsterdam.nl tv wordt elke donderdagavond tussen kwart voor acht en het NOSjournaal van acht uur uitgezonden. Elke uitzending wordt vier keer herhaald.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De Israëlisch-Amerikaanse miljardair Haim Saban heeft het grootste Duitse televisieconcern ProSiebenSAT1 gekocht. De overnameprijs van het vijf televisiestations tellende onderdeel van KirchMedia is niet bekend gemaakt. Volgens ingewijden is er een kleine 2 miljard euro mee gemoeid.

In de TROS TV SHOW van vrijdag heeft Ivo Niehe onder meer een ontmoeting met de Engelse acteur Mr. Bean, alias Rowan Atkinson. Voor een optreden en een gesprek in de studio is de populaire Idols-winnaar Jamaï Lohman te gast. Met Ivo spreekt hij over de gekte waarvan hij sinds twee weken ‘lijdend’ voorwerp is.

Sinds kort is het mogelijk om via e-mail het laatste medianieuws te ontvangen. Dagelijks rond 15:00 uur verstuurt Radio.nl het laatste medianieuws. Tevens wordt u op de hoogte gehouden als zich zeer belangrijke ontwikkelingen voordoen. Wilt U ook op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via de mailinglist.

Harry de Winter ontvangt aankomende zondag in ‘Wintertijd‘, Caroline Tensen en op zondag 30 maart televisiepersoonlijkheid Jos Brink tussen 22.30 en 23.30 uur op RTL5.

De website van Nederlands populairste soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ staat tot en met vrijdag 28 maart in het teken van de 2500ste aflevering. Nadat RTL4 op die dag een extra lange aflevering heeft uitgezonden, zal op de officiele site Gtst.nl een chat plaatsvinden met Aukje van Ginneken en Bas Muijs .

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Dagelijks krijgt de Nederlandse politie gemiddeld 35 aangiften van vermissingen te verwerken. Dat zijn bijna 13.000 personen per jaar. In vele gevallen duikt de vermiste snel weer op en in ongeveer driekwart van de gevallen is dat binnen 24 uur. RTL 4 brengt vanaf maandag 31 maart, tussen 21.30 uur en 22.30 uur ‘Dood Spoor’ op het scherm, een programma over onopgeloste verdwijningen en moordzaken.

Het is mogelijk dat de oorlog tegen Irak ’s nachts uitbreekt. Mocht dit het geval zijn, dan gaat Radio 2 voor de nieuwsbulletins aan Radio 1 ‘hangen’. Radio 2 laat die programmering lopen tot en met het nieuws van 06.00 uur alleen in de eerste oorlogsnacht (die komende nacht wordt verwacht). Indien er omroepen zijn die de langere bulletins niet willen, dan kunnen zij het signaal van Radio 3 FM over nemen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.