Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 1 begint illegale zender in Groene Hart

Radio 1 opent dinsdagmorgen in het Groene Hart een tijdelijke illegale zender waarmee de nieuwszender protesteert tegen de problemen rond de herindeling van radiofrequenties. Radio 1 vreest dat na 1 september in het Groene Hart de ontvangst sterk verslechtert.

Net als commerciële zenders willen ook de ‘publieken’ hun geluid laten horen richting de Tweede Kamer, die woensdag vergadert over de door het kabinet voorgestelde veilingplan. In het gebied waar na 1 september de ‘blinde vlek’ dreigt te ontstaan gaat de illegale zender Radio Monique (de Vries, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat) op dinsdag en woensdag uitzenden.

Een exacte locatie en frequentie voor Radio Monique is nog niet bekend, maar een oproepje leverde al wel tien straalzenders op. Op de zender worden interviews met betrokkenen uitgezonden. Daaronder zijn ook piratenzenders, die ook door de herindeling worden getroffen. Eens per uur zal Monique inbreken op ‘moederzender’ Radio 1. (2 juli 2001)