Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 1 en 4 krijgen toezegging goede ontvangst in hele land

Radio 1 en Radio 4 zullen na de herverdeling van zenderruimte voor publieke en commerciële radiostations in het hele land goed te ontvangen blijven. Dat is de uitkomst van overleg maandag tussen de NOS, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, zendermaatschappij Nozema en Broadcast Partners, dat uitzendingen van commerciële stations doorgeeft.

De NOS zegde vorige week medewerking aan de herverdeling van de frequentieruimte op, omdat niet gegarandeerd zou zijn dat de publieke FM-stations landelijke dekking behouden. Dat is tegen de afspraken, volgens de NOS. Na de herschikking zouden 2,2 miljoen luisteraars in de Randstad verstoken zijn van Radio 1 en 700.000 mensen in het oosten zouden Radio 4 moeten missen. Verkeer en Waterstaat heeft dat steeds bestreden.

De partijen hebben overeenstemming bereikt over een rekenmethode die moet uitwijzen hoe het na de herschikking is gesteld met de kwaliteit van de ontvangst en de dekking van de publieke zenders over heel Nederland. Als er een gat wordt geconstateerd, zal dat nog voor die herschikking een feit is worden gerepareerd, zo heeft het ministerie toegezegd. Binnen een paar weken zal daarover duidelijkheid zijn. (2 Juli 2001)