Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fabeltjeskrant moet terug op tv

De website Fabeltjesweb is een e-mailactie gestart om de kinderserie ‘De Fabeltjeskrant’ weer terug op tv te krijgen. Met succes. Tot en met augustus worden er herhalingen uitgezonden. “En misschien dat er daarna wel weer nieuwe afleveringen worden gemaakt”, zo hopen de makers van Fabeltjesweb.

Aanleiding voor de actie was de beslissing van de Tros om tijdens de meivakantie tien afleveringen van de Fabeltjesweb te herhalen. Dat smaakt naar meer, vonden Steven Deters en Peter-Jan Broeders, de makers van de site Fabeltjesweb. Sinds begin juni roepen ze bezoekers van hun site dan ook op om een online petitie te ondertekenen. Volgens Steven Deters hebben 700 mensen dat inmiddels gedaan. De reacties worden doorgestuurd naar de Tros, de omroep die ‘De Fabeltjeskrant’ uitzendt.

De actievoerders hebben al een eerste succes geboekt, zo meldt Deters. “De Tros heeft veertig extra afleveringen opgevraagd bij de producent. Die afleveringen worden nu tot eind augustus uitgezonden. Dat is mede aan ons te danken.”

Deters hoopt dat de online actie ertoe zal bijdragen dat De Fabeltjeskrant ook na augustus op tv blijft. “Er zijn nog genoeg afleveringen die herhaald kunnen worden. Maar een nieuwe serie zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. De makers van De Fabeltjeskrant voelen er in ieder geval wel wat voor.”

Deters en Broeders keken als kinderen zelf naar ‘De Fabeltjeskrant’. Deters: “Peter-Jan is sinds anderhalf jaar vader en hij wil zijn kind graag De Fabeltjeskrant laten zien. Het is bij uitstek een programma dat je samen met je kinderen kunt bekijken. Met de meeste series van
nu is dat veel minder.” [SmallZine]

Gerelateerde berichten