Radio 3fm, Radio2 en BNN nieuws:

We beginnen vandaag met een berichtje in de categorie “OPSPORING VERZOCHT”.

Een tijdje terug kwamen de arbeidsvitaminen (ma-vr 9-12) vanaf de wadden. Natuurlijk heeft het team ook foto’s gemaakt van alle BN’ers die langskwamen, zoals Brainpower. Helaas kreeg het team de foto’s van iemand anders terug van de Appie Happie. Van schaamte is de AH maandag de hele dag dicht geweest, maar dat heeft niks geholpen. Heb je dus recent wat foto’s gekregen die NIET van jou zijn, kijk dan ff op de site van de Arbeidsvitaminen of jouw foto’s daar staan. Zo ja, neem van ff contact op met de wanhopige Arbeidsvitaminenredacite mail via dit email-adres

Net terug uit het pitoreske Belgische Werchter, moet het mobiele 3FM team weer uitrukken. Het lijkt het oude Veronica wel: 3fm komt naar je toe deze zomer! Volgende week staat 3FM op de Megafestatie

De megafestatie duurt van 7 tot 15 juli. Ruuddewild.nl (ma-vr 16-18) gaat daar elke dag uitzenden. Maar dat is nog niet alles, op de Megafestatie is er ook een SMS service, chat en er zijn telefoonpakketten te winnen. Check voor alle details de speciale megafestatie site.

In de hal waar je 3FM kunt vinden, hebben ze een heus strand laten aanleggen. Bruin zul je er wel niet van worden, maar gezellig is ’t wel. Op het speciale 3FM podium zijn DJ’s Edwin Diergaarde en Corné Klijn je gastheer. Zij hebben de lekkerste muziek bij zich, maar ook het geweldige 3FM archief met live-opnamen. Was je begin juni op Pinkpop? Grote kans dat je je favoriete band terughoort op de megafestatie.

Natuurlijk heeft 3FM Live ook artiesten te gast. Vanaf nu hoef je nooit meer naar een DJ te schreeuwen om je verzoekjes door te geven. Je hoeft alleen maar even te SMS naar de grote schermen op het 3FM podium en de DJ leest jouw verzoekje. Makkelijk toch? Naast het live SMS-en naar 3fm kun je je ook aanmelden voor een SMS nieuwsservice. Dan weet je tenminste zeker dat je niet achteraf tot de ontdekking komt dat je iets hebt gemist. Je wordt op de hoogte gehouden van het 3fm programma, een quote van Ruud De Wild en algemeen Megafestatie nieuws. Geef je hier op

Vrijdag 6 juli van 20-23 uur op Radio 2 (!, niet 3fm dus) vindt in het BNN cafe de slotcompetitie plaats van BNN for Live. Tijdens de finale brengen de 25 (studenten)bands die vanaf januari te gast zijn geweest in het radioprogramma hun coveropdracht ten gehore. De winnaar die de meest originele invulling geeft krijgt de kans om een dag op te nemen in Audio 1 studio, met technicus. De band met de beste uitvoering mag optreden in het 3fm programma BNN Live.

De opdrachtcover wordt altijd een week voor uitzending van BNN for Live aan de band doorgegeven en dat levert erg leuke combinaties op. Zo werd de redactie verrast met o.a. een jazzy uitvoering van It’s a Miracle van Culture Club, een Nederlandstalige versie van Donna Summers Hot Stuff en Go West van de Village People in vijfkwartsmaat! Een deskundige jury bestaande uit Menno Timmerman (A&R manager Warner), Wally Cartigny (popjournalist) en Hans Schiffers (presentator) beoordelen de nummers.

BNN for Live is er iedere vrijdag van 19-23 op Radio 2. Het eerste uur van BNN for Live wordt gepresenteerd door zanger, acteur en presentator Eric Corton. Veel live-muziek en een voorproefje op het concert later op de avond. Vanaf 20 uur krijgen scholieren- en studentenbands de gelegenheid om live op te treden. Er wordt door de presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Babette Alma vooruitgeblikt naar culturele evenementen in dat weekend die een raakvlak hebben met muziek en theater. Tussen 21-23 zendt BNN een live-concert uit van artiesten die hun sporen inmiddels hebben verdiend.

Vanaf 20 juli heeft BNN for Live iedere week een ander thema waar het concert op afgestemd zal zijn, waaronder Blues, Retrorock, Soul, New Romantics en Nederlandstalig. Op 20 juli is het thema Girlpower met o.a. live-fragmenten van Blondie, Neneh Cherry en Jewel.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR