Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op Dinsdag 3 Juli 2001

06.30 uur

Jack Nieland wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging Veronica aldus voorzitter Joop van der Reijden. Volgens Van der Reijden is de benoeming nog niet officieel, maar zal deze op korte termijn plaatsvinden. Nieland is thans vice-voorzitter van Veronica. Van der Reijden verklaarde van het bestuur van de Vereniging Veronica niets te mogen zeggen over de mislukte onderhandelingen met SBS. Een toekomst in het publieke bestel acht Van der Reijden voor zijn vereniging nagenoeg onmogelijk. Daarvoor is aansluiting bij een bestaande omroep noodzaak en de Vereniging alsmede de omroepen zijn daar volgens de voorzitter geen voorstander van. Van der Reijden is blij met het regeringsbesluit om de radiofrequenties te veilen.

De Open Dagen op de vliegbasis Leeuwarden zijn er weer op 6 en 7 juli. Omrop Fryslân, FM 88.6/kabel 90.5, verzorgt de live radiouitzendingen vanaf de vliegbasis en geeft regelmatig verkeersinformatie.

538 Newz: Gisteren kon je het al in de reguliere update lezen, zaterdag wordt Sensation weer gehouden en 538 zendt het live uit. Als je er nog naartoe wilt en je hebt nog geen kaartjes: helaas Sensation is geheel uitverkocht. Maar 538 zou 538 niet zijn als ze nog wat kaartjes hebben. Luister deze week naar Rinkeldekinkel met Jeroen en Dennis en maak kans op de allerlaatste kaartjes! Elke dag geven zij 2 kaartjes weg en wie weet ben jij er zaterdag alsnog bij.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

De website van Omroep Brabant is maandag een aantal keren niet bereikbaar geweest voor het publiek. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat de website extra veel werd bezocht vanwege de ontploffing bij Hoek Loos in Eindhoven. Onderzocht wordt of die grote drukte de oorzaak is geweest van de problemen.

Kinderen laten zich op internet nog steeds hoofdzakelijk leiden door wat ze van het ‘oude medium’ televisie kennen. De best bezochte tv websites zijn die van tv-zenders als Foxkids, Cartoonnetwork en TMF. Van de andere kant kennen ze websites vooral van televisie. Bovendien blijft tv-kijken hun favoriete tijdsbesteding. Internetten komt op de vierde plaats: alleen computerspelletjes en buiten spelen zijn populairder, zo blijkt uit het eerste onderzoek onder Nederlandse internettende kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Wie kent haar niet, Meta de Vries gaat een compleet nieuw muziekprogramma (jazz) maken elke zaterdagavond op Radio 192 (vroeger OkayFM) van 24.00 – 01.00 uur. Overigens blijft ze actief voor Radio West met haar uitgaansprogramma op de zondagochtend. Radio 192 gaat woensdag van start via de kabel in Amsterdam/Hilversum en AM 1332 kHz.

In zijn woonplaats Drunen is plotseling programmamaker Frank van de Streek overleden. Van de Streek, die op latere leeftijd journalist werd, begon zijn loopbaan bij Omroep Brabant. Behalve aan actualiteitenuitzendingen verleende hij zijn medewerking aan tal van culinaire programma’s. Bij Omroep Brabant Radio maakte hij het programma De Heerlijkheid en voor televisie maakte hij Bourgondisch Brabant. Van de Streek overleed zaterdag op zijn 55e verjaardag.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Dit jaar wordt de 88ste Tour de France gereden. De NOS heeft hiervoor een speciale website geopend. De redactie van de site werkt samen met de Franse organisatoren. Op de site vind je het laatste nieuws, etappeverslagen, klassementen en de deelnemers. Ook biedt de site een overzicht van de radio en televisieprogramma’s over de tour, de geschiedenis van dit fietsfenomeen en links naar de ploegen en andere wielersites. Je kunt ook meedoen aan het snelle Tourspel voor het Tour de France-pakket.

Voor Napster is nog niet alle ellende voorbij, maar de online muziekruildienst gaat moedig door. Sinds kort hebben ze de oude versies van hun software afgesloten. Hiermee kun je niet meer je muziek downloaden. Maar Napster heeft de nieuwe software al klaar liggen. Op de Napster.com kun je deze nieuwe programma’s weer downloaden. Er moet wel bij gezegd worden dat naast het aantal gebruikers, ook het aantal uit te wisselen tracks met de dag minder wordt.

Het interview van Maartje van Weegen met prins Bernhard, afgelopen vrijdagavond, trok ruim 1,2 miljoen kijkers. De prins scoorde met een 7,7 een hoge waardering. Alleen Una voce naturale kreeg nog 0,2 meer.

 • NOS Actueel zendt vandaag de voorgeleiding van Slobodan Milosevic voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag rechtstreeks op televisie uit via Nederland 2. Dit programma gaat duren van 09.45 tot uiterlijk 12.25 uur. Dan schakelt de NOS in elk geval over naar de Ridderzaal, waar de Eerste en Tweede Kamer debatteren over de goedkeuring van het huwelijk van prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta.

  Stelletjes die in het laatste weekeinde van augustus het popfestival Lowlands bezoeken, kunnen elkaar het ja-woord geven op het festivalterrein in Biddinghuizen. Dat meldt de website lowlands.nl.

  Een rechtbank in Londen heeft de 41-jarige Barry George maandag tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Britse televisiepresentatrice Jill Dando. Kort daarvoor had een jury hem met tien tegen een stem na vijf dagen van beraadslagingen schuldig bevonden.
  Lees Trouw verder

  Ging het over Het Parool, dan had ze het over ‘wij’, ook in de twintig jaar dat ze volgens de wet – er was niets aan te doen – pensioengerechtigd was. Ze was de grand old lady van deze krant. Zelfs redacteuren die na 1981 kwamen en haar dus nooit een stuk hadden zien tikken, droegen haar op handen. Jeanne Roos was een van de grondleggers van Het Parool en voor velen nog steeds het gezicht ervan. Zielsveel hield ze van de krant.
  Lees verder in het Parool

  Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

  Tot morgen