Kort media nieuws: vrijdag 29 maart 2002 [update]

[09.00 uur]
Goedemorgen

Radio M zendt op 1e paasdag de Top 100 van 1977 uit die werd samengesteld door de luisteraars via internet. Van 10 tot 18 uur Draaien Henk Blok en Edwin Meerman niet alleen de 100 meest aangevraagde platen van toen, maar praten ook met de makers van de hits van 25 jaar geleden. Waaronder: Peter Koelewijn, Eddy Ouwens, Heddy Lester, The Dutch Rythem, Steel & Showband en Passe-Partout.

Op 31 maart vindt in discotheek
mailinglistAanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket.
Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?

Peter-Jan Rens is vanaf 1 april te zien op SBS 6 met de kennisquiz ‘Deelt-ie het of deelt-ie het niet’. De presentator is momenteel ook al op het scherm met de ‘Goed Geld Show’. In ‘Deelt-ie het of deelt-ie het niet’ moeten twee mensen beslissen of ze de hoofdprijs willen delen of niet. Als beide spelers de prijs niet willen delen blijven ze allebei met lege handen staan.

De KRO zendt vanaf zondag 21 april een zesdelige talkshow uit met als thema ‘de dood’. In ‘Nirvana’ zal presentatrice Karin de Groot wekelijks praten met nabestaanden. Aan de hand van reportages zal duidelijk worden hoe hun leven is veranderd na het overlijden van iemand uit hun naaste omgeving.

> (vroeger de Marathon) de 10e verjaardag van de dance classics parties plaats. Gotham City maakt er een speciaal feest van met Erik Benjamin, Ben Liebrand, DJ Dim, Marcel Toet en Alex van Oostrom. Voor de thuisblijvers & werkers zendt Hofstad Radio dit feest live uit in de regio Den Haag op 100.8 (Den Haag) en 95.9 (Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Nootdorp). Presentatie is in handen van Herman van Velzen en Mike de Mos.

Muziekzender The Music Factory (TMF) heeft deze week de eerste namen bekend gemaakt van artiesten die zullen optreden tijdens de TMF Awards. Op 13 april zullen in ieder geval Mary J. Blige, Twarres, Birgit, Christina Millian, Brainpower, Sita en Lasgo optreden. De namen van de overige acts zullen komende woensdag gepresenteerd worden.

3FM DJ Claudia de Breij is vanavond te gast in het TV programma Barend en Van Dorp op RTL4.

Woensdag maakte we al bekend dat presentator/zanger Henk Westbroek 7 weken betaald verlof zou krijgen van de Vara. Gisteren werd dit bevestigd door de Vara die een gesprek met hem had. Henk Westbroek mag na de Tweede-Kamerverkiezingen weer zijn VARA-programma presenteren op Radio 3FM. De lucht tussen beide partijen nu weer geklaard”. Gisteravond was Henk te zien in Barend en Van Dorp, en vandaag te horen bij Evers staat op, met band.

Huis-aan-huisbladen worden volgens uitgever Wegener goed gelezen. De uitgever van dergelijke periodieken liet een onderzoek uitvoeren naar het bereik, waardering, leesduur en lezersprofiel van dergelijke kranten. 87 procent van de mensen leest huis-aan-huiskranten en men bladert er 18,5 minuten door.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Radio 10 FM presenteert op Tweede Paasdag, maandag 1 april, de Top 80 van 1980. Van 13:00 tot 19:00 uur draaien deejays Peter Holland en Jos van Heerden de 80 beste hits uit dat jaar. De hele lijst is na te lezen op Radio10.fm

Tip voor elk radiostation. Aanstaande zondag begint de zomertijd. De klok wordt dan om 02.00 een uur vooruit gezet. Op zondag 27 oktober 2002 om 03.00 uur wordt het weer wintertijd. Volgend jaar begint de zomertijd op 30 maart.

Het bellen van vaste naar mobiele telefoontoestellen wordt vanaf 1 mei goedkoper. De kosten per belminuut gaan voor de consument grofweg ongeveer tien eurocent omlaag. Dat is het gevolg van nieuwe regels die de Opta, de toezichthouder voor de telecombranche, heeft opgesteld. Niet officiele bronnen melden dat dit nu is doorgeschoven naar 1 december.

De commerciele zender SBS6 zendt vrijdag vanaf 19.55 uur de halve finale in het toernooi om de Amstel Cup rechtstreeks uit. Die wedstrijd tussen Ajax 2 en FC Utrecht wordt afgewisseld met rechtstreekse beelden van de eerste divisie-wedstrijd RBC-Excelsior.

De beste rockballads allertijden hoor je aanstaande zaterdag en zondag op Noordzee FM. Een heel weekend de rockballads van Anouk, Bon Jovi, U2, Queen en vele anderen en met de Rockballads Top 100 als hoogtepunt op zondag. Zaterdag zijn de gehele dag verschillende rockballads te horen en op zondag kan je weer genieten van een Top 100 geheel door de luisteraars samengesteld. ‘De Rockballads Top 100’ begint zondag om 11:00 uur en duurt tot 19.00 uur.

UPC wijzigt met ingang van volgende week dinsdag (2 april) het radio-aanbod voor kabelabonnees in onder andere de gemeenten Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen en Neede. In deze gemeenten wordt een aantal zenders aan het aanbod toegevoegd. Veronica FM (frequentie 95,0), Keizerstad FM (98,6) en Radio 192 (106,7) komen erbij. BFBS (95,0) zal niet langer worden doorgegeven.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.