Zoek
Sluit dit zoekvak.

Karel van de Graaf terug op tv bij Max

Iedereen kan internetten met Karel van de Graaf. Komende maandag (13 september) om 20.55 uur op Nederland 2 presenteert Karel van de Graaf namelijk het tv-programma ‘Iedereen kan Internetten’. De thema-avond is een samenwerkingsverband van NTR en Omroep MAX. De gasten in het éénmalige programma zijn Erica Terpstra en nieuwslezer Arend Langenberg van Skyradio.

Met deze thema-avond willen de omroepen ouderen inspireren om digivaardig en digibewust te worden. “We laten zien dat internet makkelijk te leren is, voor ieder wat wils te bieden heeft en kan bijdragen aan de kwaliteit van leven.”

Hoofdgasten zijn Erica Terpstra en haar kleindochter en nieuwslezer Arend Langenberg met zijn kleinzoon. Zij zijn de rode draad door de thema-avond heen. Samen, maar ook tegen elkaar, lossen ze een aantal opdrachten via internet op.

Karel van de Graaf was voor het laatst op tv in 2007. Hij was volgens eigen zeggen ‘in goed overleg’ vertrokken bij de Avro. Volgens de directie van de Avro kwam zijn journalistieke onafhankelijkheid toen in het geding. Zijn contract liep toen nog door tot eind 2009. Karel van de Graaf kreeg daarom een ontslagvergoeding mee van € 544.000,- wat in de media veel publiciteit kreeg. Ook werden er kamervragen gesteld over de hoge vergoeding die Karel van de Graaf kreeg. [Radiowereld.NL]