Zoek
Sluit dit zoekvak.

VRT komend najaar over van DAB op DAB+

De Vlaamse publieke omroep VRT stapt komend najaar over van DAB op DAB+. Voor 1 december moeten de uitzendingen omgezet zijn naar de nieuwere standaard voor digitale etherradio, zo laat de VRT weten tegen persbureau Belga.

De VRT zendt al sinds 1997 uit via DAB. Op kanaal 12A zijn Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Klara continuo, MNM hits en Nieuws+ te ontvangen, echter nog wel in de verouderde MP2-standaard.

Sinds april 2015 heeft de VRT wel een DAB+testkanaal in de lucht. Hierop zijn afwisselend de radiostations van de omroep in verschillende bandbreedtes te horen geweest. Komend najaar worden dus alle radiostations van de omroep omgezet naar DAB+.

Afgelopen week maakten Qmusic Vlaanderen en Joe bekend vanaf volgende maand in heel Vlaanderen via DAB+ te beluisteren te zijn. Dit is een jaar eerder dan verplicht is. De stations krijgen een verlenging van 4 jaar van hun vergunning in ruil voor uitzenden via DAB+. Nostalgie houdt vooralsnog vast aan een start in 2018. [Radiowereld.NL]