Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Wij willen als commerciële radiozender uitgr…

“Wij willen als commerciële radiozender uitgroeien tot dé zender van Nederland.” Dit zijn de ambitieuze woorden van Elstenaar Gerard van Essen en Peter Nillesen uit Andelst. De zender Continu FM die uitsluitend muziek op de kabel gaat brengen zal dit jaar te horen zijn in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen rond Apeldoorn en in een groot deel van Friesland. Continu FM – de naam verraadt al dat de zender 24 uur per dag in the air is – kan al vanaf het begin rekenen op zo’n 800.000 aansluitingen. Dat het gebied zo verspreid ligt en zoveel aansluitingen telt, heeft te maken met netwerkbeheerder Telekabel. “Het hele gebied waar Telekabel actief is, daar zijn wij straks te horen. Breidt Telekabel uit dan krijgt Continu FM meteen meer ansluitingen. In eerste instantie wilden Van Essen en Nilessen alleen in Valburg op de kabel komen. Maar omdat het bereiken van een groter gebied meer kans bood op een plekje op de kabel, besloot het tweetal die kans te grijpen. De twee Betuwenaren kennen elkaar van de Lokale Omroep Valburg, later Waalstreek FM waar ze beiden werkten. Dit station hield er half 1997 mee op om niet in de rode cijfers te belanden. Het probleem zat in de reclamegelden, die niet voldoende waren om rond te komen. Al voor Waalstreek FM de knop omdraaide, hadden Van Essen en Nilissen elkaar gesproken over een commerciële zender in valburg. Dat had niets te maken met de gang van zaken bij Waalstreek FM”, zeggen beide mannen. “Het is niet te zeggen of Continu FM er ook zou zijn gekomen wanneer Waalstreek niet gestopt was, Maar waarschijnlijk wel. Waalstreek FM was een lokaal station, dat live-verslaggeving van voetbalwedstrijden evenementen, zomermarkten en de plaatselijke avondvierdaagse verzorgde. De nieuwe zender houdt zich uitsluitend bezig met muziek willen, een goed programma brengen. We draaien veel muziek uit de Top 40 en in het genre van Skyradio en Radio 538. “De studio is gevestigd onder een woonhuis op de grens van Andelst en Herveld. De meeste commerciële stations lopen stuk op het feit dat de financiën niet goed geregeld zijn. Die financiën bestaan nu alleen nog op papier. Daarom willen Van Essen en Nillessen dit professioneel aanpakkend Wij starten niet voordat de begroting klopt. De hobby-achtige toestanden zijn dus voorbij voor het duo. De plannen voor Continu FM staan helder verwoord in een rapport, dat getuigt van een bedrijfsmatige aanpak. De reclamecampagne in de regio is al gestart. Reclamebureaus zijn gemaild en dertien procent heeft al gereageerd. “En dat is helemaal niet slecht.” Van Essen en Nillesen denken dat de eerste plaat te horen zal zijn in juni dit jaar. “Dat moet haalbaar zijn. We zijn nog wel in onderhandeling met Telekabel en met andere partijen. Ook de financiën moeten nog definitief geregeld worden. En Telekabel beslist uiteindelijk of Continu FM de lucht ingaat of niet. (Gelderlander)

Gerelateerde berichten