Search
Close this search box.

Bill Gates lonkt naar de televisiebranche

De televisie en de computer komen binnenkort een stapje dichter bij elkaar.
Bill Gates lonkt naar de televisiebranche. Hij heeft laten weten samenwerkingscontracten te hebben gesloten met verschillende omroepen, kabelmaatschappijen en programmamakers in de Verenigde Staten. De resultaten van die samenwerking zullen binnenkort te zien zijn op Microsofts Web TV, het TV-Internet-project van Gates. “De bedoeling is dat interactieve TV door deze samenwerking een ‘must’ wordt voor iedere kijker”, aldus Bruce Leak, mede-oprichter en directeur van Web TV. Dit zou betekenen dat populaire shows en series die nu alleen via de traditionele manier worden uitgezonden, ook interactief te zien zullen zijn. Op deze manier kan de kijker tegelijkertijd via zijn televisie surfen over het internet en achtergrondinformatie over programma’s opvragen en zelfs direct reageren op de inhoud van programma’s. (SkyRadio)