De feiten van afgelopen week

De TROM heet sinds 1 oktober 1999 Exxact FM. Er zijn op de frequentie’s 96.3FM (ether) momenteel alleen testuitzendingen te horen in de gemeente Dordrecht. Binnenkort meer nieuws.

Alle laatste nieuwtjes met betrekking tot de vorderingen rond ‘Domino Day 99’ zijn te volgen via de speciale website.
Klik hier voor het adres van het dominoproject

‘Door televisiekijken en het spelen op computers krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd last van epileptische aanvallen. Het gaat vooral om kinderen die al aanleg hebben voor de ziekte en extra gevoelig zijn voor lichtflitsen en gestreepte patronen.’

‘Journalistieke documentairemakers bevinden zich in het buitenland – hier zien we er weleens iets van met ondertiteling – in Nederland overheersen de kunstenaars. Die willen geen kijkers winnen maar prijzen.’

De politie van Flevoland in Almere wil niet langer de beveiliging van het BB-huis op zich nemen. Veronica moet dat zelf maar regelen.

De Flop top 100 van Rob Stenders wordt op 11 november uitgezonden, nog een maandje wachten dus.
Ralph Inbar nam in Banana Split tv-presentator Henny Huisman in het ootje met een gefingeerde Hall Of Fame opname. Dat komt in februari op tv.

De kijker mag de publieke omroepen een rapportcijfer geven. Als het aan de Consumenten bond ligt moet dit binnenkort mogelijk zijn. De bond vroeg woensdag aan de Tweede Kamer met de publieke omroepen een prestatiecontract af te sluiten, waarna de kijker beslist of de omroepen zich aan de afspraken houden.

Een gewapende man heeft gisterenochtend in Berlijn een uur lang de studio van de Duitse nieuwszender N-tv bezet en het personeel bedreigd voor hij door de politie kon worden overmeesterd.

Talkshow-host Oprah Winfrey wordt President? Het is echt waar, maarja dat kan alleen maar in Amerika.

Al 3 Duitse tv-stations hebben nu een speciaal homo-programma op tv, nadat het eerste programma een doorslaand succes werd.

De tv serie “Toen was geluk heel gwoon” wint de Televisier ring

(M / Planet / AD / NOS / Trouw / NRC)