Sabientje vertrekt

Bijna twee miljoen Nederlanders, 1.975.000 om precies te zijn, hebben donderdagavond laat Sabine uit het programa Big Brother zien vertrekken. Naar het programmaonderdeel om acht uur keken bijna 1,6 miljoen mensen. De reallife-soap trok donderdagavond extra publiek omdat sinds enkele dagen duidelijk was dat Sabine of haar ‘gelegenheidsvriend’ Bart het huis moest verlaten. Ruim een maand geleden zonderde een groep van negenmensen zich af in een huis in Almere. Ze worden daar 24 uur per dag gevolgd door televisiecamera’s. Iedere avond zendt Veronica een samenvatting uit van de dagelijkse beslommeringen. BB won het donderdagavond van devoetbalwedstrijd Hapoel Haifa-Ajax die 1,7 miljoen kijkers trok. Naar de wedstrijd Roda JC-Wolfsburg keken 1,8 miljoen mensen. Bij Big Brother waren nooit eerder zoveel mensen aan de buis gekluisterd, zo blijkt uit de cijfers van NOS Kijk- en Luisteronderzoek.( ANP / Wanadoo )