Alweer veel Media Nieuws

De afgelopen weken hebben we Adam Curry regelmatig gezien in verschillende tv-programma’s om zijn nieuwe bedrijf Jamby te promoten. Jamby heeft een speciaal programma ontwikkeld waarmee je heel simpel je eigen televisiestation kunt beginnen. Dus als je een beetje gek wordt van alle soaps en spelletjes op tv, dan kun je er hier eindelijk wat aan doen. Misschien word jij wel de nieuwe John de Mol. Overigens heb je wel een breedbandaansluiting nodig om je ‘droom’ werkelijkheid te maken. Patricia Paay zit niet stil. In maart komt zij namelijk met haar eigen make-up lijn op de markt. Ze gaat werken vanuit het kantoor van haar man

Rob & Fred Kalender brengt 4 ton op
De verkoop van de Rob & Fred Kalender heeft 4 ton opgebracht. Dat maakten de 3FM-dj’s Rob Stenders en Fred Siebelink vrijdag bekend. Met het geld word onderzoek verricht naar leukemie bij kinderen. Maandag houden de dj’s hun referendum. Luisteraars kunnen via de 3FM-site bepalen of Rob en Fred mogen blijven of niet.

Today’s Best Music And Classic Tracks zijn vanaf heden ook via de RadioWereld media server te horen. Na een maand testen is de kwaliteit optimaal te beluisteren viawww.RadioWereld.net/Virgin,

De AVRO startte vrijdag 28 januari met nieuwe afleveringen van ‘Glamourland’. Acht in totaal, die de komende maanden eenmaal in de veertien dagen worden uitgezonden

BNN, Neerlands jongste en brutaalste omroepvereniging, kan nog altijd leden gebruiken om zich van de toekomst te verzekeren. RadioWereld wil Bart de Graaff en zijn omroepcollega’s graag een handje helpen en hoopt dat u dat, als abonnee, ook wilt doen. Voor maar Fl. 12,60 steunt u BNN en kunt u ook na september 2000 genieten van originele en spraakmakende programma’s. Word nu lid van BNN en ontvang een gratis BNN-videoband!

Nooit meer voor niks naar de muziekwinkel
Wie kent dat niet: je hoort een leuke melodie op de radio en je wilt die muziek beslist hebben. Op naar de winkel en proberen de verkoper met hummen, neuriën en wat al niet meer op het goede spoor te brengen. Vaak zonder resultaat.

Een Amerikaanse firma heeft het ei van Columbus ontdekt: een apparaatje dat u altijd bij u kunt dragen als sleutelhanger. De Xenote vangt na aanraking de juiste frequentie en tijdgegevens op en slaat deze op. Thuisgekomen wordt de Xenote aan de pc gekoppeld, via internet wordt de Xenote website opgezocht en met behulp van de eerder ingevoerde data kan snel de juiste informatie worden gevonden: titel, maker en uitvoerdende(n). In totaal kan de Xenote 50 notities opslaan.

Katja mag half jaar niet autorijden
De tv-actrice Katja Schuurman is veroordeeld tot 1650 gulden boete en zes maanden rij-ontzegging wegens het rijden onder invloed. Schuurman sloeg november vorig jaar op de snelweg bij Abcoude over de kop om half vijf in de ochtend. Bij de blaastest werd bij haar een alcoholgehalte van ruim 600 microgram gemeten terwijl maar 220 is toegestaan.

‘Wie ben ik’ stopt definitief!
Joop van den Ende werkt in het diepste geheim aan nieuw spel voor Ron en André. Het populaire spelprogramma ‘Wie ben ik’ komt definitief niet meer terug op de buis. Na de overstap van Caroline Tensen van RTL 4 naar de TROS heeft producent Joop van den Ende besloten dat het tijd is voor een nieuw spelletje rond het gouden televisieduo André van Duin en Ron Brandsteder.
De eerste uitzending wordt volgende week al opgenomen, maar er wordt nog druk vergaderd over de juiste formule. Na ‘Wie Ben Ik’ luidt nu dus de vraag ‘Wat Wordt Het’!

Volgende week lanceert Rebecca Radio een geheel nieuwe vormgeving: de Top Format Studio uit Haarlem heeft Rebecca voorzien van een nieuw jinglepakket! Luisteren dus.

Iedere inwoner van Deventer kan in 2001 gratis via de kabel op internet met zijn televisie. Kabelaanbieder Castel en de gemeente Deventer hebben in totaal 10 miljoen gulden uitgetrokken om alle kabelabonnees (gratis) te voorzien van een decoder en een toetsenbord

Vierde publieke omroep initiatief: SENIOREN OMROEP NEDERLAND
In navolging van TNRT, DNO en Imone heeft een vierde publieke omroepvereniging in oprichting haar plannen bekend gemaakt. Het gaat daarbij om de Senioren Omroep Nederland (SON).
De initiatiefnemers zijn van mening dat er op radio en televisie te weinig aandacht wordt gegeven aan de interessegebieden van ouderen.
De omroep is daarbij bij toetreding tot het publieke bestel van plan zich vooral op radio te richten. SON stelt reeds 2000 leden te tellen en dient op 31 maart (net als de andere initiatieven) 50.000 leden te tellen.

Michèl Weber zal per 1 maart Radio 538 verlaten. Pieter Lubberts zal zijn functie, Operations Manager (hoofd productie) overnemen.

De KRO zal niet de weg volgen van de NCRV en de EO met het aanbod van een standaard gefilterd Internet. Dat heeft volgens de katholieke omroep geen zin daar de porno toch niet te weren is.

VARA leiding blijft zwijgen, woede wordt groter.
Al zeker een half jaar is de VARA aan het praten met allerlei verschillende instellingen en bedrijven over de zogenaamde wedergeboorte van de VARA buiten het publieke bestel om, alleen raar blijft dat de ondernemingsraad nog steeds nergens van weet. (M)

Duitse regering vindt ,,Big brother” schandalig
De regering in Duitsland heeft de Duitse variant van het programma Big brother ,,schandalig” genoemd. De voorgenomen uitzending op de Duitse tv is ,,niet van ons niveau”, zei de staatssecretaris van Economische Zaken, Seigmar Mosdorf, in de Bondsdag.

Michiel Devlieger vindt Nederlands reality-programma ,,waanzin”
Elf mensen zestien weken lang opsluiten in een omgebouwde autocar en door Nederland laten rijden, 24 uur op 24 gefilmd door tien camera’s. Tot op de toiletpot en onder de douche. Dat is het antwoord van de Nederlandse zender SBS 6 op het succes van Big Brother. ,,Complete waanzin”, luidt de spontane reactie van Michiel Devlieger, presentator van De Mol.

Elliot Robinson (oud medewerker Radio 10 groep) is vorige week programmaleider geworden bij Noordzee FM. Hij zal de functie van Thorvald de Geus overnemen. Elliot Robinson is geen onbekende, eerder was hij al werkzaam bij JazzRadio, TalkRadio, Power FM, Business Nieuws Radio en natuurlijk Radio 10 Gold (FM)

BIG BROTHER brengt koers Endemol op peil
113 miljoen kreeg De Mol (Endemol) afgelopen woensdag erbij nadat het vakblad Variety meldde dat Amerikaanse tv-zenders vechten om de rechten van Big Brother, de beurskoers schoot met 9,2 procent omhoog. ABC, CBS en FOX zijn zeer geïnteresseerd in Big Brother. Endemol denkt het programma, dat al verkocht is in Duitsland en Portugal, in tien tot vijftien landen te kunnen verkopen. (M)

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email