Zoek
Sluit dit zoekvak.

Endemol overweegt Oasis voor rechter te slepen

Endemol overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de groep Oasis. De Britse succesformatie heeft een nieuw platenlabel opgericht en dat ‘Big Brother’ gedoopt. Endemol, dat de naam ‘Big Brother’ voor heel Europa als handelsmerk heeft laten registreren, is daarover niet te spreken.

Oasis wil op het nieuwe label eigen cd’s uitbrengen, maar ook werk van anderen. Volgens Endemol mag dat dus niet onder de naam ‘Big Brother’, omdat het label in Groot-Brittannië, en dus in Europa, is gevestigd.

“Het is nog te vroeg om te zeggen dat het uitloopt op een rechtszaak, maar het merk Big Brother is van ons, dat staat buiten kijf”, aldus Thomas Notermans van Endemol. “We hebben het merk in heel Europa als handelsmerk gedeponeerd toen we met het tv-programma kwamen.”
Inmiddels wordt ook elders in Europa druk gewerkt aan ‘lokale versies’ van het succesvolle tv- en internetproject Big Brother. Zo gaat dit voorjaar het Duitse broertje van het voyeuristische programma van start op de Duitse commerciële zender RTL2. Ook is Endemol druk bezig met de voorbereidingen van een Spaanse versie.
Of Oasis inmiddels nadenkt over een alternatieve naam voor het nieuwe platenlabel, of misschien zelfs overweegt om het buiten Europa te vestigen onder de oorspronkelijke naam, is niet bekend. (SkyRadio)