SBS geweigerd

Cameraploegen voorlopig niet meer welkom in rechtszaal Cameraploegen van SBS zijn voorlopig niet meer welkom in de rechtbank in Assen. De rechtbank straft SBS met deze maatregel omdat de zender vorige week vrijdag verdachte Jan S. heeft gefilmd.

S. stond terecht op verdenking van de verkrachting van en moord op de 7-jarige Chanel Naomi Eleveld. De cameraploeg van Cameo Media, dat voor SBS6 en Net5 Hart van Nederland en Het Nieuws produceert, bracht de man herkenbaar in beeld. Ook het publiek in de rechtszaal werd gefilmd.

Het team maakte opnamen in een zogenaamde pool. Daarbij wordt gemaakt beeldmateriaal uitgewisseld met andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

RTL Nieuws werd eveneens op de vingers getikt, omdat het de beelden van S. ook uitzond. Het NOS Journaal knipte de beelden van de verdachte eruit.
SBS zou al een keer eerder in de fout zijn gegaan, tijdens een andere zaak in de rechtbank van Assen. De rechtbank heeft gedreigd het station helemaal de toegang te weigeren als dezelfde fouten nog een keer worden gemaakt. (SKYRADIO)