Veel Kort Nieuws

Donderdag morgen is het eindelijk bekend gemaakt wat RadioWereld u al een tijdje terug meldde.
Via de officiële weg op 3FM bij Edwin Evers werd gemeld dat Rick en Cobus mee gaan naar Radio 538 met alle imitaties, showbizzverslaggever Albert Verlinden gaat ook mee, hij krijgt helaas geen miljoentje. Gefeliciteerd heren……

Het is bijna over met de lokale omroepen.
Wat gaat er gebeuren met de subsidie die de gemeente krijgt voor de lokale omroepen.

Radiowereld heeft er vandaag een artikel geschreven in de hoop dat medialand en ook het kabinet weet wat er gaande is bij de lokale omroepen van Nederland. Radiowereld heeft hiervoor speciaal een forum geschreven waarin iedereen zijn menig kwijt kan.

De OLON roept alle lokale omroepen op om subsidie te krijgen van de gemeente, dus om compensatie te verwerven, zodat de OLON zich sterk kan maken naar de tweede kamer toe, We hopen op deze manier, dat door dit verhaal Denhaag ook te weten komt hoe de lokale omroepen er voor staan.

Meer nieuws over de Olon en wat er gaande is in de lokale omroep wereld leest u op de hoofdpagina van De RadioWereld

Zanger Holly Johnson heeft een nieuwe job. Sinds gisteren zal hij 2 weken lang een programma presenteren op het Londense Virgin Radio ! kennen we natuurlijk ook als Frankie goes to Hollywood. En zoals trouwe luisteraars weten is Virgin ook te ontvangen via RadioWereld op www.radiowereld.net/virgin

Vara voorzitter Vera Keur sprak niet alleen met de Telegraaf (groot aandeelhouder van SBS), maar ook met de Volkskrant over eventuele samenwerking. Dat meldt Vrij Nederland. De Volkskrant kon niet deelnemen in een private Vara, maar de twee konden bijvoorbeeld wel een gezamenlijk TV programma maken. Ook wilden ze samenwerken op het gebied van internet.

Op 29 januari stond het Vara-programma KASSA! helemaal in het teken van GSM-telefonie. Op de tribune zaten 150 mensen met klachten die na de uitzending allemaal persoonlijk hun klachten konden voorleggen aan de directeuren van BEN, KPN, Libertel, Dutchtone, Telfort en Debitel. Wat je toen allemaal niet op de televisie zag kan je nu wel in Real Video zien.

Er gaan momenteel keiharde geruchten dat zender coördinator Paul v.d. Lugt Radio 3FM zal gaan verlaten. Officiele kanalen kunnen en willen dit nog niet bevestigen, we moeten dus even afwachten wat er gaat gebeuren.

Ivo Niehe Producties heeft televisieproducent GBTV overgenomen inclu 25 werknemers, men is gespecialiseerd in natuur-, muziek- en bedrijfsprogramma’s, zoals Actua in Bedrijf, muziekspecials rond BZN en Una Voce Particolare.

De aandelen van Endemol zijn alweer flink gekelderd. De schult ligt bijna zeker bij de Bus. De kijkcijfers van de nieuwe reality-soap vallen behoorlijk tegen wat we eerder al voorspelde. De koers daalde al met 9,8 procent, gisteren kon daar nog eens meer dan 4 procent bij opgeteld worden. Zal de bus hierdoor besluiten te stoppen met deze soap. Natuurlijk zal dit geen probleem zijn want Big Brother zal eind deze zomer toch weer starten.

Het klaaglied van de Limburgse band De Heideroosjes is erg gewild. Het is namelijk in heel Amerika uitgezonden door niemand minder dan… Jerry Springer zelf!’

‘Henk van Dorp en Frits Barend zijn sinds kort in gesprek met de publieke omroep. Men denkt er over om een dagelijkse talkshow voor Nederland 3 te maken. Men wil dus waarschijnlijk uit het commerciële bestel stappen. De programmamakers zijn in januari benaderd door de VPRO en de NPS, die toen nog veronderstelden dat ze vanaf september 2000 een Nederland 3 moesten vullen zonder VARA.

Wie gaat het radioprogramma “Dik Voormekaarshow” van Andre van Duin en Ferry de Groot uitzenden, dat is de vraag die iedereen momenteel bezig houd Het razend populair programma uit de tachtiger jaren komt weer terug op de Nederlandse radio. Momenteel zijn de Tros en de NCRV zeer geïnteresseerd maar ook de commerciële jongens willen graag een graantje meepikken van de populariteit rond de Dik Voormekaarshow

De carrière van Vader Aberham was gisteren 30 jaar oud. Piere Kartner was gisteren het hoogtepunt van de dag en Frans Bouwer ( goed geschreven? ) was erbij en stond in een konijnenpak een verhaaltje te vertellen tegen de man van de zeven smurfen. Toch een hele prestatie, 30 jaar lang in de picture van Nederland.

Doe Maar gunt de primeur voor het eerste reünieconcert niet aan Nederland, maar aan de zuiderburen. De legendarische popgroep geeft twee opwarmconcerten in België: op 17 april in Gent en op 18 april in Brussel. En wij Nederlanders maar denken dat ze weer terug komen voor de fans.

Heeft u zelf wat te melden, laat het ons dan weten via deze site Alles is welkom bij ons, en bronnen mogen anoniem blijven. (M)