Search
Close this search box.

Kort nieuws op woensdag 11 oktober 2000

3FM DJ Rob Stenders blijft de gemoederen bezig houden. Wat gaat hij toch doen na 1 januari? Maandagmorgen slingerde hij zelf weer eens aan het roddelwiel. Hij merkte subtiel op dat ‘ie bij 538 baas de Zwart had gegeten. Als dat niet tot wilde speculaties leidt! Misschien is het verstandig op te merken dat het natuurlijk ook heel goed mogelijk is dat Stenders en de Zwart gewoon nog goeie ouwe vrienden zijn uit hun gezamenlijke Veronicatijd.

Binnenkort wordt de recent op 3FM uitgezonden concert van Bon Jovi en DeAngelo herhaald. Het is nog niet exact bekend wanneer. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

De e-mail editie van de Volkskrant wordt met opheffing bedreigt volgens planet internet. De krant en uitgever evalueren de editie om nog onbekende redenen, daar de belangstelling sterk is gedaald als gevolg van veel meer artikelen op de website. Officieel zijn er 20.000 abonnees, waarvan het grootste deel vrijwel onbetaald via een abonnement bij InterNLnet. InterNLnet.

Internetboekenverkoper Bol.com gaat flink uitbreiden. Het bedrijf stort zich na boeken en muziek ook op video en DVD. Voorlopig begint het bedrijf met verkoop van video en DVD (films op een schijfje) in vier landen, waaronder Nederland.

De Evangelische Omroep (EO) heeft met ingang van vandaag drs. H. N. (Henk) Hagoort (35) toegevoegd aan de directie. De EO heeft daarmee nu drie directeuren. Naast Hagoort zijn dat Ad de Boer (algemeen directeur) en Andries Knevel.

Eredivisie NV wil de voetbalrechten in de toekomst niet meer verkopen aan tv-stations, maar ze zelf exploiteren. Een plan daartoe wordt vanavond besproken door de achttien clubs die samen Eredivisie NV vormen. Lees verder in de Volkskrant.

Programmamaker Peter R. de Vries van de naar hem genoemde SBS-televisierubriek spant een kort geding aan tegen de Staat der Nederlanden uit onvrede over de aanpak van justitie in de zaak-Vaatstra.’ Lees verder in het NRC.

Berichtendienst sms onverwacht succes. Begin dit jaar riepen kenners in koor dat iedereen zou gaan ‘wappen’ via de mobiele telefoon. Maar de eerste versie van mobiel internet blijkt een teleurstelling. Dat sms-berichtjes intussen zó populair zouden worden, had bijna niemand voorzien. Lees verder in de Volkskrant.

De OPTA gaat erop toezien dat KPN haar telefonietarieven niet zo laag maakt dat concurrentie erdoor belemmerd wordt. KPN heeft voor de tarieven die zij rekenen niet alleen te maken met een bovengrens, die ervoor moet zorgen dat consumenten niet te veel betalen. Er is ook een ondergrens, die moet voorkomen dat concurrenten uit de markt worden gedrukt”, zo zegt woordvoerder Alex van Kalken van OPTA, de toezichthouder op de telecomsector, in een toelichting.

Voor kerst wordt weer een Napster-kloon losgelaten op internet. Het programma zal volledig anoniem uitwisselen van MP3-tjes toestaan. Het programma heet Tropus, het gebruikt geen centrale server, waardoor de dienst niet af te sluiten is. Gebruikers maken direct verbinding met elkaar. Bestanden worden uitgewisseld zonder dat de bestemming of de herkomst traceerbaar is.

Drie nooit op plaat of cd vastgelegde opnamen van de in 1974 overleden Wim Sonneveld komen binnenkort alsnog in de winkel. De drie nummers komen, met nog vier andere nimmer voor de verkoop vastgelegde scheppingen van Sonnevelds tekstschrijver en levenspartner Friso Wiegersma, op twee cd’s bij diens volgende maand te verschijnen boek Telkens weer het dorp.

Oproep
Op het Olympus College Arnhem, wordt er in december een kerstgala georganiseerd waarvan de opbrengst voor een goed doel, KooningsJaght(een organisatie die verstandelijk gehandicapten helpt) is. Een gala-commissie heeft dit jaar speciaal voor een minder bekend goed doel gezocht omdat die (onze) steun net zo hard nodig heeft. Daarvoor zijn ze op zoek naar mensen /organisties /radiostations die de muziek op deze avond willen verzorgen, tegen zo laag mogelijke kosten. Want het is de bedoeling dat er geld wordt opgebracht. Verder zijn alle sponsors welkom, Wie wil reageren, kan kontakt opnemen met de leiding van de school (of de gala-commissie) via Karlygirl@everyday.com

In de afgelopen week heeft de Big Brother-index opnieuw spectaculaire cijfers laten zien. Het zenderaandeel van Big Brother is dramatisch gedaald, van een gemiddelde van 22,5 naar een percentage van 15,8 (boodschappers 20-49) nu. Hiermee is het zenderaandeel 15 procent lager dan bij de start van de Big Brother-index drie weken geleden. Ook het zenderaandeel van De Bus is gezakt; het gemiddeld zenderaandeel ging van 12,3 naar 9,4 procent. Dit is echter nog wel 13,6 procent hoger dan bij aanvang van de Big Brother-index. De voorsprong in zenderaandeel dat Big Brother had op de bus is geslonken van 10,2 tot 6,4 procentpunten.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.