Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op maandag

Het is rustig in medialand. heeft u persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Het NRC had deze week een interview met Radio538-directeur/DJ Erik de Zwart. De titel zegt genoeg. “RADIO538 SCHOPT TEGEN DE PUBLIEKEN” Meer info leest u hier

De commerciele zender Fresh102 is sinds 1 maart te ontvangen via de kabelnetten van Den Haag (100.8 MHz) en Zoetermeer (105.8 MHz) met proefprogramma waar een bandje met non-stop muziek.

Telefoon en internet in pakket voor vaste prijs. De Nederlandse consument kan nog dit jaar een gekoppeld abonnement nemen op telefoon en internet zonder extra voor de tikken te hoeven betalen.

Gek van radiojingles? Hier vind je ze! Honderden geluidjes van onder andere Radio 538, Veronica FM en Radio 3 FM. Direkt te downloaden in MP3-formaat. Kijk voor meer jingle’s op www.jingleweb.myweb

In Capelle a/d IJssel en Nieuwerkerk a/d IJssel zijn de volgende stations erbij gekomen: Radio Hollands glorie, Arrow Classic Rock, BBC 5 en WDR 2. Verdwenen zijn: RTL Radio en BBC 1 FM

Er is een voorlopige overeenkomst na het advies van de programmaraad in Rotterdam:
Radio:
BBC Radio 2 en BBC Radio 3 worden aan het aanbod toegevoegd in April. In plaats van Oininio zal de zender Radio Amigo gaan uitzenden.

TV-basispakket:
TVE verdwijnt.
Eurosport komt niet op de kabel en verdwijnt ook in Hoek Van Holland.
BBC World wordt nog mee onderhandeld maar kreeg een positief advies.
TVBS-E (chinees) wordt tot half mei gratis doorgegeven.

De politie in Den Haag probeert nog steeds te achterhalen wie de omstanders waren van De Bus die discriminerende leuzen hebben geroepen naar de deelnemers van dat SBS 6 programma.

Tijdens een interne bespreking met een groot aantal medewerkers heeft hoofdredacteur VPRO-televisie Hans Maarten van den Brink nogmaals zijn excuses aangeboden voor de uitzending van het programma Waskracht van dinsdag.

In zijn woonplaats Amsterdam is donderdag prof. mr. A.D. Belinfante overleden. De 88-jarige Belinfante was van 1964 tot 1981 bestuurslid en voorzitter van de Wereldomroep en van 1968 tot 1971 rector-magnificus van de Universiteit van Amsterdam

Veronica FM zal dit jaar weer een ‘Top 100 Aller Tijden’ uitzenden op 21 april voor de negenentwintigste keer. U kunt zelf meestemmen op de site van Veronica.

World Online en KPN hebben in de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd Endemol over te nemen. De tv-producent koos echter voor het Spaanse Telefónica, dat ƒ12 miljard neer wil tellen voor Endemol.

Onlangs heeft RadioWereld gepubliceerd over het Zero Base onderzoek. Omdat veel mensen er vragen over hadden heeft RadioWereld samen met de Column schrijver actie ondernomen, en een verslag over het Zero Base onderzoek geplaats. Het is zelfs mogelijk, om hier samen over te discuceren via een Forum wat we er erbij geplaatst hebben. Maar natuurlijk kunt u ook van gedachte wisselen met de schrijver. We zijn helaas vergeten om zijn e-mail adres erbij te vermelden.

Gerelateerde berichten