Kort nieuws op maandag 17 april

De officiële start van de verkoop van de nieuwe cd van Doe Maar, Klaar, heeft vrijdagmorgen niet geleid tot een stormloop bij platenwinkels. Volgens platenmaatschappij V2 komt dat doordat de cd op zeer veel plaatsen verkrijgbaar is. In totaal zijn er tot vrijdagmorgen 240.000 Doe Maar-cd’s geleverd aan de detailhandel.

Sinds vrijdag 14 april 2000 heeft ook Veronica een zender in Terneuzen in gebruik genomen. De frequentie van de zender is 93.3 MHz met een vermogen van voorlopig 0,4 kW ERP.

Kijktip: Vanavond in het programma Barend en Van Dorp zijn Erik de Zwart en staatssecretaris Rick van der Ploeg te gast. Wat zou het onderwerp zijn. Mediabeleid ? Kijken dus….

Q the beat wat eerder radio london, qfm of QRADIO heette en uitzend op 1224AM is sinds kort na jaren te zien met een eigen site op www.qthebeat.nl

De NOS zendt vrijdagavond 28 april, de dag voor Koninginnedag, een vraaggesprek uit met koningin Beatrix. De vorstin heeft een uitgebreid gesprek gehad met NOS-verslaggeefster Maartje van Weegen.

Willibrord Fréquin (met zijn cameraploeg) wilde afgelopen vrijdag de Koningin een enorme bos rode rozen met rood-wit-blauwe linten aanbieden, maar beveiligingsmensen hielden dit tegen.

De licenties in Engeland voor de derde generatie mobiele telefonie (UMTS) loopt uit op een miljarenzaak. Men wil allemaal een lecentie hebben, inmiddels is er al 70 miljard geboden om marktposities vast te houden. En men verwacht dit straks ook in Nederland. Maar het gaat wel om de toekomst, denken de telefoon bedrijven.

Na een bureau-oriëntatie heeft Veronica Uitgeverij haar communicatiebelangen ondergebracht bij Van Walbeek Etcetera. Veronica Uitgeverij, dat organisatorisch los staat van Veronica tv en Veronica FM, geeft Veronicablad, Satellite, De Heilige Koe en Samsonic uit. Tot nu toe verzorgde men de communicatie zelf.

De NOS krijgt zendtijd op de regionale tv-zenders in Nederland. De Raad van Toezicht van de NOS is gisteren akkoord gegaan met het plan voor een Regio Plus Kanaal. De NOS gaat ’s avonds tussen acht en elf uur eigen programma’s uitzenden op de regionale zenders.

Vanaf 18 mei start in Nederland een nieuw filmkanaal: CineNova. Voor een bedrag van ongeveer 29 gulden per maand (iets minder dan 600 BEF) zullen 24 uur per dag films te zien zijn uit de Verenigde Staten, Europa en Azie.

Nelson Mandela, Woody Allen en Marlon Brando zijn gestrikt door Telecom Italia voor een tvreclame

Journalist Louis Velleman is zaterdag in zijn woonplaats Uden overleden. De veelzijdige reporter is 81 jaar geworden. Hij stierf aan een longaandoening. Zijn autobiografie ‘Eigenlijk heet ik Levi’ verschijnt dit weekeinde.Velleman heeft dit zo gewild.

Het museumweekend heeft zaterdag en zondag ondanks het mooie weer 900.000 bezoekers getrokken. Dat is net zo veel als vorig jaar. Er deden ruim 550 musea mee aan de 20e editie van de gratis museumdagen.

De commerciele radiozender StadsRadio Zoetermeer is gestart met proefuitzendingen op het Zoetermeerse kabelnet.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

Tot zo ver. Tot morgen.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email