Radio Gooiland nu ook in Groot-Amsterdam, Zaanstad en Purmerend

Bijna twee jaar bestaat Radio Gooiland, het commerciële station voor het Gooi, Vechtstreek en midden Nederland. Mede dankzij de medewerking van vele oud Radio Veronica medewerkers is Radio Gooiland in een korte tijd behoorlijk populair geworden. Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat de ‘emotie’ radio, zoals vroeger bij Radio Veronica, het nog steeds goed doet. Dit is tevens gebleken uit het feit dat Radio Gooiland afgelopen augustus voor elf dagen het oude geluid van Radio Veronica op de middengolf heeft teruggebracht.

Radio Gooiland mag zich een uniek radiostation noemen met aantrekkelijke programma’s die altijd een vleugje zeezender nostalgie met zich mee dragen. De meeste presentatoren zijn dan ook ervaren programmamakers uit de radio school van Veronica. Zoals Tineke de Nooij, Krijn Torringa, Eddie Becker, Ad Bouman, Will Luikinga en vele anderen die dezelfde sfeer uitstralen zoals o.a. Edvard Niessing en Astrid Nijgh. Mede door de kwalitatieve radioprogramma’ s kan Radio Gooiland zich meten met de landelijke omroepen.

Radio Gooiland richt zich met een mix van middle of the Road muziek (de jaren ’60 tot ’90) media-, show-, en regionieuws op de luisteraars in de leeftijd van twintig tot vijfenvijftig jaar.

Vanaf 18 april neemt Radio Gooiland, op advies van de Algemene Programmaraad de vrijgekomen frequentie in van Concert Radio in Groot-Amsterdam.

Radio Gooiland is naast alle gemeentes van Gooi en Vechtstreek 98.0 MHz. Ook in Amsterdam, Landsmeer, Purmerend, Weesp, Zaanstad en Ouder Amstel via de kabel te beluisteren via 90.0 MHz. Het dagelijks luisterpotentieel komt dan op meer dan twee miljoen luisteraars in het bedrijvige hart van Nederland. Aangezien Radio Gooiland nu niet meer alleen in midden Nederland uitzendt wordt er druk gewerkt aan een nieuwe roepnaam.

Ook het pas uitgevoerde luisteronderzoek van Radio Gooiland is positief te noemen. Hieruit is gebleken dat het marktaandeel gestegen is van 6.1% in voorjaar 1999 naar 9,9% nu. (M)

Gerelateerde berichten