KORT NIEUWS OP donderdag 11 MEI

Telecombedrijf KPN brengt dochter Mobile naar de beurs als de contracten met het Japanse NTT DoCoMo definitief getekend zijn. Dat zal normaal gesproken zes tot acht weken in beslag nemen. ,,Daarna moet Mobile zo snel mogelijk naar de beurs”, aldus KPN-topman J. Drechsel dinsdag in Amsterdam.

Een psychisch gestoorde Rotterdammer heeft woensdagochtend de teksten van een aantal popsongs wel erg letterlijk opgevat. De man stak na eerst keihard de hitnummers ‘Fire’ en ‘Beds are burning’ te hebben gedraaid, zijn appartement in brand. De toegesnelde brandweer moest een deel van de flat ontruimen. De spuitgasten hadden de brand snel onder controle. De Rotterdammer werd kort daarna door de politie aangehouden, zijn appartement brandde volledig uit.

De vijf mobiele-telefoon operators in Nederland, verenigd in Monet, zijn zeer bezorgd over de consequenties van de voorgenomen veiling van de derde generatie telefoonfrequenties. Dat schrijven zij in een brief aan Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat. De operators vrezen dat door het veiligsysteem belachelijk hoge bedragen moeten worden betaald. Uiteindelijk zal de consument daardoor ook veel meer moeten gaan betalen voor gebruik van het mobiele netwerk.

Gisteren ging het 53ste Filmfestival van Cannes van start en elke rechtgeaarde filmliefhebber wil dat vast op de voet volgen. Met de nieuwe UptoMovie Cannes Nieuwsbrief is dat zo gepiept. Elke dag krijgt u nieuwe filmbesprekingen, de pikantste roddels en de laatste nieuwtjes over de plannen van het in Cannes verzamelde filmvolkje. Klik op deze link en schrijf u in!

Ilse, een concurrerende zoeksite, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. In de spotjes zegt een hese platte vrouwenstem: ‘Hé hallo met Ilse’. Daarna volgt na een korte pauze een diepe mannenstem: ‘Weet je wat, ik ga wel naar Vinden.nl’. Harrie Linders, directeur marketing en sales van Ilse, omschrijft het als een ‘platte en irritante commercial’.

Ook andere concurrenten worden door Vinden.nl op de hak genomen. Met een blaffende hond wordt spottend verwezen naar de TV-reclame van Lycos en met het woord ‘Hastalavista’ naar AltaVista. Volgens Linders steunt Lycos de klacht van Ilse.

De British Broadcasting Corporation (BBC) heeft afgelopen dinsdag toegegeven dat zij per ongeluk een oude aflevering van de populaire sitcom ‘The Royle Family’ heeft ingestuurd voor de wedstrijd van het Gouden Roos Festival in Montreux

Het amusementsconcern Endemol heeft een belang van 50 procent genomen in de Zwitserse televisie-producent Bichsel & Burger Medien. Daarmee krijgt Endemol een belangrijk aandeel in de Zwitserse televisiesector. Met de recente start van commerciele televisie in Zwitserland en de samenwerking met de Hilversumse televisieproducent krijgt het Zwitserse bedrijf grote groeikansen. Zwitserland is het zestiende land waar Endemol actief is als tv-producent.

De uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de moord op de Groningse studente Anne de Ruijter de Wildt heeft veertig tips opgeleverd. Een woordvoerder van de regiopolitie Groningen stelt dat er zeker een aantal bruikbare suggesties bij kunnen zitten, maar een zogenoemde gouden tip ontbreekt vooralsnog. De politie trekt alle tips dezer dagen na. De 18-jarige Anne de Ruijter de Wildt werd in de nacht van 1 mei 1997 omgebracht in de buurt van het Groninger Noorderstation.

Paul Brill, chef van het Volkskrant Magazine, is afgelopen zaterdag uit zijn functie ontheven. De hoofdredactie van de Volkskrant vindt dat onder zijn leiding een slecht product werd gemaakt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Jan Tromp neemt tijdelijk de leiding over waardoor zijn voorgenomen vertrek uit de hoofdredactie van de Volkskrant wordt uitgesteld.

Endemol heeft een belang van 50 procent genomen in de Zwitserse televisieproducent Bichsel & Burger Medien AG.

Nog 3 dagen en dan vertegenwoordigt Linda Wagenmakers ons land tijdens het Eurovisie Songfestival 2000 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Precies 25 jaar geleden won Nederland voor het laatst. Teach in scoorde toen de meeste punten met Ding-a-dong. En ook dat was in Stockholm. In veel internetpolls doet Linda Wagenmakers het uitstekend. Een garantie voor succes is dit allerminst. Vorig jaar gold Cyprus op internet als grote kanshebber, ze eindigden voorlaatste. Linda Wagenmakers betreedt zaterdagavond als tweede het Eurovisiepodium. Het hele spectakel is trouwens ook via internet te volgen.

Tot de favorieten horen, behalve Nederland, Letland en Engeland. Nicki French komt uit voor Engeland, zij had 5 jaar geleden een grote hit met ‘Total Eclipse Of The Heart’. Zij zingt zaterdagavond het nummer ‘Don’t Play That Song Again’, een riskante titel, maar bedoeld als geintje!

Tijdens de examenperiode zal er twee keer per dag een Examenjournaal op Radio 538 te horen zijn. De journaals zullen door de Universiteit Twente worden gemaakt.

Heeft u iets te melden, opmerkingen of suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

Nog enkele uurtjes en we hebben weer weekend.