Kort nieuws op vrijdag 12 mei

Popzangeres Britney Spears is bovenaan geëindigd op een lijst van de meest gehate zangers in de Verenigde Staten, aldus het showbizzpersbureau WENN donderdag. Radioluisteraars mochten een stem uitbrengen op de muzikant die zij het liefst nooit meer zouden horen.Spears’ hit Crazy was vorig jaar om de drie minuten op een van de 3000 zenders in de Verenigde Staten te horen. Dat kwam uit het onderzoek van internetbedrijf gogaga.com naar voren. Op de door popzangers gevreesde lijst staan ook ‘N Sync, Celine Dion en de Backstreet Boys.

Casema biedt zijn 1,3 miljoen abonnees bestelling van films aan via een digitale decoder, op een nieuwe kanaal onder de naam Filmtime. Het programma omvat 30 films tegelijk waarvan de afname per stuk 8,50 gulden kost. De decoder kost ter introductie slechts 25 gulden.

De Canal+ Groep heeft bekend gemaakt dat haar omzet over het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen tot 927 miljoen Euro. Ten opzichte van 1999 is dit een stijging van 23,6 %.

Vandaag zullen Barend & Van Dorp hun laatste reguliere uitzending maken op RTL 4 en 5. Tijdens het EK-voetbal zal men gedurende een maand lang terugkeren met het programma Villa BvD, dat alleen over Euro 2000 zal gaan.

Op verzoek van de Tweede Kamer is het debat over de Kabelnota is opnieuw uitgesteld.

De grote platenlabels hebben weer een overwinning geboekt. MP3.com sluit vrijwillig een deel van haar MyMP3.com database af.

Tijdens de examenperiode zal op Radio 538 twee keer per dag een ‘Examenjournaal’ te horen zijn, dat zal worden gemaakt door de Universiteit Twente. Daarin tips, trucs, nieuws en verhalen over studeren, studenten, spijbelen en alle bijkomende lief en leed.

RTL5 zendt de oefenwedstrijden van het Nederlandse elftal in de week voor Euro2000 uit.

Er wordt weer druk vergaderd tussen de muren van FOX 8 of FOX. Het TV station wil de naam van het station namelijk veranderen. Een jaar geleden wijzigde men de naam nog van FOX naar FOX 8.

Victor Reinier presenteert vandaag de vijfhonderdste aflevering van ‘Lucky Letters’.

RTL 4 is gestart met de zomer programmering, Het middagprogramma RTL Live wat elke dag om 17:00 uur wordt vertoond zal voor vier maanden verdwijnen van de beeldbuis,

Aan het einde van dit jaar moeten volgens Samsung de eerste digitale interactieve programma’s worden uitgezonden.

Het Eneco-kabelnet, dat reikt van Hoek van Holland tot Leerdam en van Sliedrecht tot Goeree Overflakkee heet nu officieel “UPC”.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

Mocht u nog geen weekend hebben, WIJ WEL, prettig weekend en tot maandag.