Zoek
Sluit dit zoekvak.

ARBEIDSVITAMINEN IS HET BEKENDST!

Het 3FM-programma ‘Arbeidsvitamienen’ (AVRO: doordeweeks 09.00-10.00 uur) is het bekendste radioprogramma in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van CIA Medianetwork en Trendbox onder vijfhonderd personen tussen de zestien en vijftig jaar. Daarna volgt ‘Candlelight’ van Jan van Veen dat wordt uitgezonden door Sky Radio. Op plaatsen drie, vier en vijf staan ‘Rinkeldekinkel’ (voorheen Veronica FM, nu Radio 538), ‘Spijkers met Koppen’ (Radio 2) en ‘Langs de Lijn’ (Radio 1).

Waarom er naar de radio wordt geluisterd, werd eveneens gevraagd. Hierop antwoorden de meesten dit te doen voor de muziek (70%). Nieuws en achtergronden lokt 23%. Humor (7%), presentator (6%) en file-informatie (2%) volgen. Deejays blijken dus helemaal niet zo’n grote rol te spelen. Ook hiervan werd een lijstje opgemaakt, gebaseerd op de gegevens van luisteraars van zestien jaar en ouder. Erik de Zwart (Radio 538), voert het peleton aan. Achterna gezeten door Henk Westbroek (3FM), Frits Spits (Radio 2), Jeroen van Inkel (Radio 538) en Tom Mulder (Radio 10 FM).

Bij de vraag naar het favoriete radiostation staat Sky Radio op de eerste plaats, gevolgd door Radio 3 FM en als opvallende derde Radio 538. Dit laatste station staat in het Continu Luisteronderzoek van Intomart immers pas op de zesde plaats. Wat betreft de naamsbekendheid staat ook hier Sky Radio op de eerste plaats, behalve in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jarigen. In die groep is Veronica FM bekender. RadioVisie)